Нови премијер можда тек после избора у августу

0

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је у Чачку да не зна када ће бити познато име новог премијера.

нови премијер
Небојша Стефановић/Фото: Бета/Марко Рупена

„Сигуран сам да ће уследити период консултација и мислим да ће тај процес бити завршен у првих 15 или 20 дана јуна“, рекао је Стефановић новинарима и додао да је то питање на које ће одговор дати изабрани председник Србије Александар Вучић.

Иако ових дана сви чекају да изабрани председник Александар Вучић одлучи коме ће поверити премијерски мандат то се, ипак, неће догодити – пише „Ало”, позивајући се на добро обавештени извор, који каже и да ни Ана Брнабић ни Ивица Дачић неће бити именовани за премијера иако ових дана важе за главне фаворите.

Поводом медијских спекулација о ванредном парламентарним изборима на јесен, Стефановић је рекао да о томе није донета ниједна одлука.

„Све је увек могуће, немамо за сада одлуку о томе, пре свега смо посвећени обављању посла и трудимо се да правимо резултате, због чега нас грађани Србије и плаћају“, рекао је Стефановић.

Он је у Чачку присуствовао радионици о примени Закона против насиља у породици, која је одржана у Вишем суду у том граду.

Иначе, таблоид „Ало“ је у новом издању објавио информацију из „поверљивих извора“ да Александар Вучић неће поверити мандат никоме када преузме председничку функцију и да ће се ићи на још једне ванредне парламентарне изборе у Србији – највероватније у августу.

Подсетимо, пре месец дана је Александар Вучић рекао да је свео избор за новог премијера на „два/три имена“, а одлуку би, према тадашњој изјави, требало да саопшти ових дана.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име