Михајловић: Стаматовић није никаква жртва већ локални шериф

0

Министарка грађевинарства, Зорана Михајловић, изјавила је данас да председник Општине Чајетина Милан Стаматовић није никаква жртва, да никада није доставио комплетну документацију која је потребна за издавање дозволе за изградњу кабинске жичаре – „гондоле“ и да су против њега већ подношене кривичне пријаве.

зорана михајловић
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

„Милан Стаматовић није никаква жртва, он је локални шериф који нападима на министарство и Владу Србије покушава да прикрије оно што се догађало на Златибору“, рекла је Михајловић новинарима у Влади.

Министарка је рекла да је министарство поднело кривичну пријаву против Стаматовића због изградње „гондоле“ без дозволе, јер је градња без дозволе кривично дело.

Она је додала да је Државна ревизорска институција поднела кривичну пријаву Тужилаштву у Ужицу због набавке опреме за „гондолу“, коју је Стаматиовић купио од општинских пара у тренутку када се није знало ни куда ће „гондола“ проћи, а која према њеним речима сада „стоји по пољанама“ и није конзервирана.

Против њега је поднета и представка Агенцији за борбу против корупције, рекла је Михајловић.

Она је додала и да је министарство поднело пријаву Тужилаштву за организиовани криминал, којом су обухваћена и друга лица, али и Милан Стаматовић, јер оно што су видели на Златибору указује на „организовани криминал у области грађевинарства“.

Министарка је најавила и да су са Министарством пољопривреде и заштите животне средине покренули доношење уредбе којом ће Златибор бити проглашен за природно добро и изразила наду да ће та уредба доћи на Владу за око месец дана.

Она је казала да је то потребно на пример због тога што се на Златибору сече шума како би био изграђен парк, а да нико није дао дозволу за то, док је дозвола издата само за 30 квадратних метара парка.

Михајловић је казала да је Стаматовић на Златибору овластио сам себе за издавање дозвола и казала да је он дао дозволу за изградњу зграда на колектору језера, а да су многи објекти грађени без дозволе и показала фотографије тих нелегалних градилишта.

Министарка је рекла и да Стаматовић никада није доставио комплетну документацију и да на пример нико не стоји испред гео-механичког елабората (није потписан), да у једном тренутку није била јасна траса жичаре и да она неће потписати дозволу за изградњу „гондоле“ све док не буде имала комплетну документацију и била сигурна да се жичара неће срушити за 10 година.

„Та прича јуче испред министарства је политичка кампања. Могу да леже испред министарства, нећу да потпишем дозволу без потпуне документације“, рекла је Михајловић и додала да је држава створила све услове за градњу „гондоле“ и прогласила тај пројекат пројектом од значаја, али да све мора да буде легално да би се градило.

Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име