Почињу радови у Мије Ковачевића линије ГСП-а мењају трасе

0

Данас почињу радови на реконструкцији Улице Мије Kовачевића, која је део ширег пројекта који обухвата и обнову Рузвелтове улице, Трга Славија и Булевара ослобођења. Због радова у Улици Мије Kовачевића доћи ће до измена у раду појединих линија јавног градског превоза.

почињу радови
Кружни ток код Богословије/Фото: panoramio.com

Вршилац дужности секретара за инвестиције Града Београда Лука Петровић прецизирао је за Беоинфо да ће се радови на потезу Мије Kовачевића – Рузвелтова одвијати сукцесивно у четири фазе.

Прва фаза се односи на реконструкцију од кружног тока, код Омладинског стадиона до Улице Чарлија Чаплина, која ће у том периоду, као и сам кружни ток, бити проходни за саобраћај.

Друга фаза радова предвиђа радове од Улице Чарлија Чаплина до Улице свети Никола. За трећу фазу је предвиђена реконструкција потеза од Улице 27. марта до Булевара краља Александра, а четврта од Улице светог Николе до 27. марта, навео је Петровић.

Измене у раду линија јавног градског превоза

Током извођења радова у првој фази, у периоду од 20. маја до 9. јула мења се режим рада линија јавног градског превоза и то на следећи начин:

• трамвајске линије бр. 3 и 12 ће саобраћати, уместо до терминуса “Омладински стадион“ на скраћеној траси до терминуса ”Ташмајдан“, следећом трасом: Савски трг – Ресавска – Ташмајдан, и носиће ознаке 3Л /Ташмајдан – Kнежевац/ и 12Л /Ташмајдан – Баново брдо/;

• Возила са линија број 25, 25П, 27, 32 и 74 ће, у оба смера, на делу од кружног тока “Богословија“ до раскрснице улица Чарлија Чаплина-Рузвелтова саобраћати следећим саобраћајницама: Kружни ток “Богословија“, Драгослава Срејовића, Митрополита Петра, Чарлија Чаплина и даље редовним трасама;

• Возила са линије број 66 ће, у оба смера, на делу од раскрснице улица Вељка Дугошевића – Северни булевар до раскрсице улица Рузвелтова – Светог Николе саобраћати следећом трасом: Вељка Дугошевића, Светог Николе, Рузвелтова и даље редовном трасом;

• Возила са линије број 65 неће мењати трасу.

Возила јавног градског превоза ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта и привремено успостављена стајалишта:

– у улици Чарлија Чаплина, у смеру ка улици Митрополита Петра, непосредно пре наиласка на раскрсницу са улицом Митрополита Петра, гледано из правца Рузвелтове улице;

– у улици Драгослава Срејовића, у смеру ка Миријеву, непосредно по преласку кружног тока “Богословија“, гледано из правца улице Митрополита Петра;

– у улици Мије Kовачевића, у смеру ка Вишњичкој улици, непосредно по преласку кружног тока “Богословија“, гледано из правца улице Митрополита Петра.

Славија и Булевар ослобођења крећу за месец дана

почињу радови
Славија/Фото: Танјуг-Раде Прелић

Kада је реч о реконструкцији Трга Славија и Булевара ослобођења, они крећу за 30 дана од почетка радова у Мије Kовачевића, најавио је Петровић.

Он је указао да ће радови у свим улицама обухватити потпуну реконструкцију трамвајског колосека, са постављањем савремених трамвајских шина.

“Предвиђена је замена стубова и комплетне контактне мреже, као и замена коловозне конструкције и система одводњавања површинских вода са коловоза. Предвиђено је да на целом потезу буду дефинисане четири саобраћајне траке, што је већ случај у Рузвелтовој и Мије Kовачевића, али ће то бити новитет у Булевару ослобођења. Такође, мења се целокупна хоризонтална и вертикална сигнализација и уводи се модеран систем за управљање семафорима. Биће унапређења јавна расвета, као и изградња бициклистичке стазе дуж улица Рузвелтове и Мије Kовачевића, као и у делу Булевара ослобођења, али и санација надвожњака изнад Цвијићеве улице”, навео је Петровић.

Он је истакао да ће грађани после завршене реконструкције осетити мању буку, мање вибрације од трамвајских шина, као и бржу проходност трамваја и могућност саобраћања модерних трамваја, који до сада нису могли да иду овом трасом.

Такође биће знатно повећана безбедност трамвајског и путничког саобраћаја, као и загађеност ваздуха због веће пропусности саобраћаја. Такође, нови систем саобраћаја ће омогућити приоритет јавном градском превозу, и први пут приоритет интервентним возилима.

Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име