(ВИДЕО) Вучића можемо да НАТЕРАМО шта год хоћемо – Борис Малагурски

0

Познати српски редитељ Борис Малагурски био је гост нове РасПравде, где је говорио о томе како се режим Александра Вучића може спречити да призна независност Косова и шта би требало урадити да би се променио погубан економски модел који уништава Србију и о многим другим актуелним питањима.

борис малагурски
Борис Малагурски

Maлагурски је рекао да Србија мора да води кампању у свету за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Он је рекао да “замрзнути конфликт” није добро решење и да је потребна акција Србије за одбрану јужне српске покрајине.

Он је рекао да је неопходно радити и на ослобађању Србије коју је упоредио са колонијом, и на напуштању погубног неолибралног концепта економије и слушања ММФ-а.

– Да је Америка док се богатила следила оно што данас ММФ говори Србији да треба да следи она би данас извозила само пољопривредне производе, крзно и рибу, не би била супер сила као данас. Ако председник Вучић жели раст онда треба да престане да се хвали како га је ММФ похвалио… – рекао је Малагурски.

Oн је рекао да економски развој није “Београд на води” нити фонтане.

Са друге стране, Малагурски је похвалио политику коју актуелна власт води према Русији, одбијање да се уведу санкције Москви под притиском ЕУ, као и активности на повлачењу признања Косова.

борис малагураски
Борис Малагурски и Миодраг Зарковић

Он је рекао да грађани треба сваког дана да врше притисак на државне функционере како би променили своју политику у корист Србије. Према његовим речима грађани би могли да натерају Вучића да ради у њиховом интересу.

– На сваку власт треба да вршимо притисак, чак и на ону која нам се свиђа – каже Малагурски.

Малагурски је посебно осудио стварање атмосфере да се без Вучића ништа не може.

У емисији је вођена дискусија између Малагурског и аутора емисије Миодрага Зарковића о честиткама које је гост упутио Хрватима за резултат њихове репрезентације на Светском првенству у фудбалу.

Погледајте снимак емисије:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.