ПОЧЕЛО постављање новогодишње расвете у Београду

0

Постављање новогодишње декорације почело је данас у Београду, а до краја године остало је више од три и по месеца. Прошле године новогодишња расвета постављена је крајем септембра и стајала је на улицама наредних шест месеци.

новогодишња расвета
Фото: Неда Вуловић, Н1

Празнично кићење града, по свему судећи, поранило је ове године, те су први делови новогодишње расвете већ постављени, јављају корисници друштвених мрежа.

Како наводе суграђани на „Твитеру“, на украшавању бандера и других инфраструктурних објеката у престоници увелико се ради.

Шокирани, Београђани су се питали да ли је у питању каква шала, међутим, никога није било да оповргне ове објаве, већ су се само ређале фотографије са различитих локација.

Како се може видети на фотографијама које су се пронеле Интернетом, ради се на више места у граду.

Међу првим општинама које су украшене овога пута нашао се Вождовац, где се са поставком декорације кренуло у једној од главних саобраћајница тог дела града – Булеваром ослобођења.

Подсетимо, постављање новогодишњих украса и свечаног осветљења прошле године је почело нешто касније – 28. септембра.

Ипак, не треба очекивати да Београд ускоро засија. Наиме, како су недавно најавили челници града, новогодишња расвета требало би да буде упаљена почетком новембра.

На друштвеним мрежама грађани су данас објавили фотографије постављања декорације.


Када је прошле године у марту бивши градоначелник Београда Синиша Мали упитан о томе због чега новогодишња декорација у Београду стоји шест месеци, рекао је „А зашто да не“. Мали је тада рекао и да не разуме зашто би, као раније, морало да се ради тако да се новогодишња расвета постави 25. децембра и за десет дана скине.

„Београд је европска метропола и ми морамо да будемо конкурентни. Људи када одлучују где ће прославити Нову годину, о томе не доносе одлуку 25. децембра, него у јуну, јулу“, казао је тада Мали.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.