Само се ви смејте: ЛЕТЕЋИ АУТОМОБИЛ већ постоји, праве га КИНЕЗИ, а продаја почиње СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ (ВИДЕО)

0

Не верујете да летећи аутомобил постоји? Информација која ових дана стиже из Кине да та земља ради на летећим аутомобилима, побудила је велику пажњу српске јавности.

летећи аутомобил
Фото: Ehang.com / Приватна архива

Што због идеје да ће човечанство коначно „полетети“ у својим аутомобилима а много више због навода председника Србије Александра Вучића да је у разговорима са кинеским званичницима тражио начин да Србија у неком виду буде део тог пројекта.

Иако за наше просторе звучи заиста футуристички, компанија у кинеском власништву Терафуђа (Террафугиа) најављује да ће њихов први летећи аутомобиле почети да се продаје 2019. године.

Завршна верзија овог возила има нека корисна унапређења, а захваљујући преузимању од стране компаније Џили, власника европске аутомобилске компаније Волво, у пројекту летећег аутомобила дошло је до знатног напретка.

Након година развоја, Терафуђа је најавила да ће први модел њиховог летећег аутомобила почети да се продаје негде током 2019. године.

Која ће му бити цена, међутим, још се не зна.

Спекулише се да ће аутомобил бити на хибридни погон. Такође, биће опремљен унапређенијим по питању безбедности литијум-јонским батеријама, док ће унутрашњост одисати спортском елеганцијом са унапређеним седиштима и интерактивним интерфејсом.

Биће опремљен и сигурнијим појасевима и ваздушним јастуцима.

Ипак, многи детаљи су још под велом тајне.

Јапанци праве летећи аутомобил, на тржишту до 2020.

летећи аутомобил

Јапан је започео радове на првом летећем аутомобилу који би на тржишту требало да се појави 2020. године.

Јапански медији објавили су како су почели радови на производњи летећег аутомобила, а у изради мапе пута за овај пројекат учествоват ће 20 компанија међу којима су Убер, Јапан Аирлинес, Аирбус, Боеинг, НЕЦ, Тоyота, АНА и Yамато.

Из Министарства за економију, трговину и индустрију Јапана наведено је како ће наредне године бити произведен акумулатор, мотор и друга пратећа опрема за летећи аутомобил.

Наведено је такође како је за овај пројекат Јапан издвојио буџет од 40,4 милијарде долара.

Очекује се да ће јапански летећи аутомобил на тржишту појавити 2020. године.

Б92 / Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.