Сведочење једног од албанских младића баца ново светло на инцидент у Новом Саду

0

Двадесетогодишњи Г. Б, који је с другом Ц. М. (19) претучен у Новом Саду у ноћи између суботе и недеље, рекао је да мисли да су нападнути насумично, јер су се само нашли на улици пред групом хулигана која је већ учествовала у тучи на том месту.

нападнути насумично
Фото: Александар Милачић, Спутњик

Како је пренео портал 021.рс, младић је рекао да не може да тврди да су се нашли на мети групе хулигана зато што су причали на албанском језику, јер нападачи тешко да су могли да чују више од једне-две речи које су изговорили.

Г. Б. је рекао да је са Ц. М, који је пре неколико дана из Призрена дошао у Нови Сад због посла, изашао у град у суботу увече и да су се враћали из провода када се догодио напад.

„Били смо у Лазе Телечког и кренуо сам да испратим друга до таксија, јер не зна добро српски. Претрчали смо раскрсницу код Футошке пијаце и кренули ка возилу које је било испред пекаре. Ту сам му рекао на албанском отприлике ’пожури да не оде такси‘ и тада су нам пришла два момка“, прича Г. Б.

Како је рекао, један од момака му се унео у лице и рекао му: „Имаш ли неки проблем са мном?“ и тек што му је рекао да ни не зна ко је и да нема никаквих проблема, почели су да га ударају.

„Пао сам доле и видео да и мог друга ударају. Добили смо више удараца од те двојице и још двојице или тројице који су потом пришли и после минут ударања и шутирања побегли“, испричао је Г. Б.

Како је навео, чини му се да су нападачи били млађи од њега и да је чуо после да је пре њиховог доласка било неке туче.

Он мисли да је могуће да су их нападачи помешали с младићима са којима су се претходно тукли.

Г. Б. каже и да се нада да ће полиција брзо пронаћи нападаче и да ће се његов друг, који још увек лежи на интензивној нези Ургентног центра, опоравити.

Младић каже да откад живи и ради у Новом Саду, није имао проблема због тога што је албанске националности.

Спутњик

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.