НЕМАЧКИ ПСИХОЛОГ првом човеку НАТО пакта: УВРЕДИЛИ сте српски народ и НАРУГАЛИ СЕ његовим жртвама!

7

Отворено писмо Др Рудолфа Хензела, Генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу, поводом изјаве о НАТО агресији 1999. пред студентима Београдског Универзитета 07. октобра 2018. године.

отворено писмо
Др Рудолф Хензел

Господине!

Обично немам ни најмању жељу да се обратим једном генералном секретару НАТО-а, али данас то морам да учиним. Повод: Према писању Спутњика Немачка, од 07. октобра, и РТ Дојч од 08. октобра, а поводом сусрета са студентима Београдског Универзитета 07. октобра 2018. године изјаснили сте се о НАТО бомбардовању Југославије 1999. на следећи начин:

„Ми смо то учинили ради заштите цивилног становништва и спречавања даљих акција Милошевићевог режима“ (цитирано на основу Известија).

Дозволите ми да Вам, као немачки грађанин и научник, који се већ готово две деценије озбиљно бави политичким дешавањима на Балкану, саопштим следеће:

Најоштрије осуђујем противправни чин агресије САД/НАТО-а против бивше Југославије (са кодним именом „Милосрдни анђео“) и знам да су се у том рату користиле тоне и тоне високотоксичног и радиоактивног уранијумског оружја („прљаве бомбе“).

Употребом уранијумске муниције учињен је свестан и хотимичан геноцид (енг. „crime of crimes“).

Због тога сам ужаснут Вашом глупавом и циничном изјавом, огорчен и истовремено посрамљен, да један европски интелектуалац српском народу овако нешто намеће.

Господине, овом изјавом вређате српски народ и исмевате његове жртве! Још више – ви презирете здрав људски разум, јер свако ко жели да сазна нешто више о уранијумској контаминацији делова бивше Југославије, може то лако учинити.

Пре готово годину дана се на сличан одвратан и сраман начин изјаснила немачка нобеловка, госпођа Херта Милер, у говору на форуму Београдског сајма књига, исмевајући српске жртве. Она је рекла: „Србија је себи нанела зло и грађани морају да живе са том истином, да су сами изазвали патњу“ (види НРхЗ од 01. новембра 2017).

отворено писмо

У Србији су агресивна канцерогена оболења код младих и старих, изазвана употребом уранијумске муниције, у међувремену достигла размере епидемије. Патња тих људи чује се до самог Неба. Према информацијама српског Министарства здравља, годишње од рака оболи око 33.000 људи. То значи: сваки дан најмање једно дете. Читава земља је загађена. Због оштећења генетског материјала (ДНК) генерације и генерације деце ће се рађати са деформитетима. У два чланка „Рат који не престаје“ и „Леност срца“ (у Neue Rheinische Zeitung (НРхЗ); у Србији у Печату и Информеру) сам сумирао главне чињенице о државном тероризму, том злочину против човечности.

Бомбардовање српских кућа, болница, школа и вртића, министарстава, фабрика, далековода, радио и ТВ станица, рафинерија, мостова на Дунаву, колона избеглица и тако даље и тако даље, трајало је 78 дана. Убијен је 1.031 војник, 5.173 војника и полицајца су рањени, 2.500 цивила је убијено – од тога 78 деце и преко 6.000 цивила је рањено. Србија се до данас није од тога опоравила. То су „злочини у рату“ и то је „геноцид у миру“ (Јовановић В. и други).

отворено писмо
Јенс Столтенберг најсрдачније угошћен на Факултету политичких наука: Председник Вучић и декан проф. др Драган Симић у разговору с драгим гостом/Фото: Н1

Господине, можете ли ми објаснити на који начин су ови злочини допринели „заштити цивилног становништва“ Србије? Бојим се и забринут сам када помислим које ће следеће цивилно становништво САД – предводница агресивног НАТО савеза бомбардовати зарад заштите своје „демократије, слободе, слободног тржишта и владавине права“. Срећан сам што сам прочитао резултате анкете урађене прошлог марта, по којој је 85% Срба против чланства своје земље у НАТО савезу.

отворено писмо
Др Рудолф Хензел

отворено писмо

Др Рудолф Хензел Линдау, Дипл. психолог

nrhz.de

7 Коментари

  1. Велико хвала Господине др.Рудолф Хензен,што сте на овакав начин изразили огорчење на Америчко-Нато бомбардовање Србије и српског народа који су унаказили наш народ, државу и земљу,употребом најгоре муниције,која је и по међународном праву била забрањена а нама нанела огромну штету и кроз уништене материјалне ресурсе а и најгоре уништене животе наше деце и свих нас, па нам на десетине хиљада наше деце и старијих људи обољевају од најтеже болести, што се и незна колико ће то и трајати. Хвала Вам што сте и оудили изјаву генералног секретара Нато Столтенберга, коју је изрекао обраћајући се студентима на факултету политичких наука у Београду, где му је и председник Вучић аплаудирао, уместо да га нападне као и ВИ. Хвала Вам и ово Вам никада нећемо заборавити!!!!!!!

  2. Em sto su nas bombardovali iz obesti – razuzdane satanske bande i ubijali ljude, razorili imovinu, unistili Srbiju, sada je parcaju i nikako da nas ti bolesnici ostave na miru.Dali u ovom vremenu i ovom svetu postoji pravda da se kazne zlotvori, i da ovaj svet normalno zivi.

  3. oVAJ NEMAC JE DOKAZ DA JE VEĆA STVAR OD NACIONALNOG OBELEŽJA BITI ČOVEK, ..NIKADA U ISTORIJI CIVILIZACIJE VEĆA SRAMOTA I NEPOŠTOVANJE BOGA I NJEGOVIH ZAKONA NIJE OSNOVANA UDRUŽENA HALAPLJKIVA, MOĆI I PARA ŽEDNIJA RULJA, SKUPLJENA U TZV NATO I ZAPADNE BLOKOVE -DA BI ISKORENILI JEDAN NAROD KOJI JE BIO POBEDNIK U OBA SVETSKA RATA IMKAO PROCENTUALNO U TIM RATOVIMA NAJVIŠE GUBITAKA STANIOVNIŠTVA I DOBARA, A, UVEK NA STRANI PRAVDE I BORBE PROTIV ANTIHRISTA KAO ŠTO JE TO BIO HITLER ILI SVI OSTALI GLODARI,,kAD ĆE HALAPLJIVI ZAPAD DA SE ZASITI OTIMAČINE I NEPRAVDE,, šTO SE PAPA I OSTALI POGLAVARI NE OGLAŠAVAJU O TOME AKO VEĆ PROPOVEDAJU BOŽJU PRAVDU ZA SVE LJUDE NA Z EMLJI.. zATO NEIZMERNO HVALA OVOM ČOVEKU BEZ OBZIRA KOJE JE NACIJE, ALI JESTE ČOVEK HRABROGSRCA I VELIKOG MORALA

  4. нЕИЗМЕРНО САМ НЕСРЕЋАН И УЈЕДНО НЕСРЕЋАН ЗА СВЕ ШТО НАМ СЕ ДОГОДИЛО ТОКОМ БОМБАРДОВАЊА сРБИЈЕ ОД СТРАНЕ нАТО-а. Уједно се дивим овом немачком човеку, интелектуалцу, и психологу, који је јасно и гласно реаговао против челника НАТО-а. Али сила Бога не моли. САД КОЈА ЈЕ НАСТАЛА КАО КОНГЛОМЕРАТ НАЦИЈА И НЕ МОЖЕ ДРУГАЧИЈЕ, ЈЕР САВКА НАЦИЈА КОЈА ЈЕ ЧИНИО ВУЧЕ НА СВОЈУ СТРАНУ. СВАКАКО, НАЈВИШЕ ЗЛОДЕЛА ЈЕ УЧИЊЕНО ОД СТРАНЕ БЕЛИХ АМЕРИКАНАЦА ДОШЉАКА ИЗ ЕВРОПЕ И ЕНГЛЕЗА КОЈЕ СУ ПО НАЦИОНАЛНОСТИ У САД И НАЈВЕЋЕ. ИНТЕРЕСИ И ЗАКОНИ КАПИТАЛИЗМА УЧИНИЛИ СУ СВОЈЕ. сРБИЈА И ТАДАШЊА ц.гОРА БОМБАРДОВАНЕ СУ НА ПРАВДИ БОГА, ЈЕР ЈЕ ИСТИНА ИЗОКРЕНУТА НА ШТЕТУ СРБА. ДАНАС ЈЕ БИВША ЈУГОСЛАВИЈА , КОНКРЕТНО СРБИЈА У ЊОЈ ДЕВАСТИРАНА, ПОЛУНИШТЕНА, СКОРО РАЗОРЕНА И РАТНО ОТРОВАНА. Иако ми је тешко, шта се догодило са нама Србима, још више сам поносан, да има људи од угледа у иностранству који схватају праву истину рата у бившој Југославији и Србији. Хвала Др Рудолфу Хензелу на искрености али и храбрости да критикује НАТО И ЊЕГОВУ ЗЛОТВОРНОСТ. сВЕ ОВАКВЕ ИЗЈАВЕ ТРЕБА САЧУВАТИ ЗА ПОКОЉЕЊА И КАО ПОДСЕЋАЊЕ ШТА СВЕ МОЖЕ ЈЕДАН НЕПРИЈАТЕЉ ДА УЧИНИ ЗАРАД СВОЈИХ ИНТЕРЕСА. ИСТИНА ЋЕ ИСПЛИВАТИ КАД ТАД, ДОК сРБИЈА МОРА ДА ДОБИЈЕ ОД СВИХ ЗЕМАЉА НАТО ПРАВЕДНУ НАДОКНАДУ, АКО ЋЕ ТО УОПШТЕ УБЛАЖИТИ СВУ БОЛ КОЈИ СУ СРБИ, КАО ХРАБАР И ПОНОСИТ НАРОД И КОЈИ ЈЕ УВЕК БИО НА СТРАНИ ДОБРА БИТИ ЗАДОВОЉНИ.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.