Продати Прва ТВ, О2 ТВ и сајт Б92.нет за 180 милиона евра доскорашњем сувласнику Коперникуса

0

Компанија Антена група саопштила је данас да је постигла договор са предузетником Срђаном Миловановићем о преузимању 100 одсто оснивачких права Антена групе у Србији и Црној Гори.

антена група
Теодор Кириаку/Фото: Промо

Компанија Антена група саопштила је данас да је постигла договор са предузетником Срђаном Миловановићем о преузимању 100 одсто оснивачких права Антена групе у Србији и Црној Гори.

У власништву Антена групе су Прва телевизија, О2 ТВ, Прва ТВ Црна Гора, Плеј радио, шест кабловских канала и три портала: Прва.рс, О2тв.рс и Б92.нет. Вредност аквизиције је 180 милиона евра.

Срђан Миловановић је доскорашњи сувласник Коперникус технолоџи, другог по величини кабловског оператора у Србији, којег је Телеком Србија недавно купио за око 190 милиона евра.

Антена група је саопштила да је промена оснивачких права део пословне стратегије компаније, која ће се фокусирати даље на развој основне делатности и пословања.

– Задовољни смо што смо изабрали правог власника под чијим ће вођством компанија наставити фазу прогресивног раста и даљег јачања лидерске позиције на тржишту – рекао је Теодор Кириаку, власник Антена групе.

Нови власник Срђан Миловановић је најавио да ће се његови циљеви и планови кретати у правцу „суверене градње и даљег развоја ове угледне медијске куће, увећања продукционих капацитета и ширења медијске платформе“, те да ће „амбициозне планове јачања лидерске позиције компаније спроводити исти тим људи који важе за врхунске професионалце и једне од најбољих у домаћој медијској индустрији“.

Крајем 2009. године Антена група преузела је Фокс телевизију у Србији, а у септембру 2010. променила је назив у Прва српска телевизија и учинила праву револуцију у маркетиншком, продукционом и програмском садржају. Антена група Србија развила се у кратком року у најјачу медијску кућу на изузетно конкурентном тржишту комерцијалних телевизијских и радијских станица, као и портала у земљи.

антена група
Фото: Промо

Промена оснивачких права део је пословне стратегије компаније Антена групе која ће се фокусирати даље на развој основне делатности и пословања. Групација је овим пословним потезом остарила импресиван успех. У време куповине Фокс телевизије у Србији 2009. године, станица је имала свега 4 одсто удела у тржишту, а данас, осам година после озбиљних улагања и континуираног ширења делатности, медијска кућа има чак 45 одсто удела у тржишту и једна је од најздравијих медијских компанија у земљи.

“Желели бисмо да се захвалимо сјајном тиму професионалаца у Србији који су омогућили да се ова медијска кућа развије у лидера у региону. Комбинација фантастичне локалне експертизе, примена јасне мултимедијалне стратешке платформе и отвореност Владе Србије И Црне Горе за инвеститоре, омогућила је велики успех Антена групе на најбрже растућем тржишту. Иза нас је изузетан период на који смо сви веома поносни јер смо успели да креирамо број један телевизијску, дигиталну и радијску платформу у Србији и Црној Гори. Задовољни смо што смо избрали правог власника под чијим ће вођством компанија наставити фазу прогресивног раста и даљег јачања лидерске позиције на тржишту“, рекао је Теодор Киријаку, власник Антена групе.

Срђан Миловановић поседује богато искуство у медијском и телекомуникационом пословању, а ова аквизиција представља нови изазов који ће сигурно позитивно утицати на целокупан развој медијског тржишта Србије.

антена група
Срђан Миловановић/Фото: Youtube printscreen

“Са великим задовољством најављујем преузимање једне од најпрестижнијих медијских кућа у Србији и Црној Гори коју је пуних осам година креирао и водио сјајан домаћи тим под вођством Антена групе. Имајући у виду беспрекоран имиџ и одличне резултате пословања медијског гиганта, циљеви и планови ће се кретати у правцу суверене градње и даљег развоја ове угледне медијске куће, увећања продукционих капацитета и ширења медијске платформе“, изјавио је нови власник Срђан Миловановић.

Антена Група је водећа интернационална медијска групација са портфолиом разноврсних медијских операција у преко 20 земаља Европе, Северне Америке и Аустралије. Антена је основана 1988. године у Грчкој и развила се у међународну групацију која улаже у водеће комерцијалне телевизије, тематске канале, дигиталне медије, аудио-визуелну продукцију, радио, издаваштво и друге области.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.