Кад социјалне службе не раде свој посао: Девојчица ПОБЕГЛА од хранитеља па ЗАТРУДНЕЛА

0

Надлежне службе месецима нису знале да Н. Х. (12) из Трстеника живи у Књажевцу са Д. Џ. (16). Обоје плакали када је дечак ухапшен. Тврдили да ће се венчати чим буду могли.

дечак ухапшен
Depositphotos

Девојчица Н. Х. (12), која је са Д. Џ. (16) из Књажевца остала у другом стању, почела је да живи са њим пошто је побегла из хранитељске породице, сазнају Новости. Она је код хранитеља боравила по препоруци Центра за социјални рад, а побегла је у мају и до децембра није се знало где је!

Н. Х, чија мајка је често мењала место боравка, се посредством друштвених мрежа упознала са Д. Ђ. из Књажевца.

– Почели су да ћаскају, а девојчица му је казала да је у хранитељској породици – наставља наш саговорник. – Дописивање је трајало неколико месеци, а у међувремену је Д. Џ. више пута долазио да се види са Н. Х. Коначно, питао ју је да ли би дошла код њега у Књажевац да живи са њим.

Малолетница је наводно пристала, али није имала пара, па је Д. Џ. са пријатељем дошао по Н. Х. на договореном месту.

– Пошто су дошли у Књажевац, Н. Х. је почела да живи у кући Д. Џ. – наставља наш извор. – То се све десило почетком маја, а после извесног времена девојчица је остала у другом стању и сада је у четвртом месецу трудноће.

И док су Д. Џ. и Н. Х. правили планове за будућност, дотле ја за девојчицом трајала потрага.

– Она се у међувремену излоговала са друштвених мрежа и избрисала све поруке – наставља наш извор. – Потрага за њом је трајала од маја све до почетка децембра, када је органе реда траг довео до Књажевца.

Међутим, када је полиција дошла у кућу у којој је Д. Џ. живео у ванбрачној заједници са Н. Х. видели су да је девојчица трудна.

– Д. Џ. је тада био приведен, а Н. Х. је молила полицију да га не хапси – наставља наш извор. – Она је плачући говорила да воли Д. Џ. и да жели да се уда за њега, чим им то закон буде дозвољавао. Међутим, полиција је морала да поступи по дужности.

Док су приводили Д. Џ, коме се на терет ставља кривично дело обљубе над дететом, и он је молио полицајце да га не раздвајају од Н. Х.

– Плакао је као киша – наставља наш саговорник. – Кроз сузе је говорио да воли Н. Х. и да ће се оженити њоме чим им закон то буде дозволио. Молио их је да га не раздвајају од нерођеног детета.

Међутим, полиција га је ухапсила и Д. Џ. је у притвору провео неколико дана, после чега је пуштен на слободу. У међувремену, Н. Х. је прегледана на Одељењу гинекологије Здравственог центра у Зајечару, где је установљено да, имајући у виду њене године, трудноћа протиче у најбољем реду.

– После прегледа, Н. Х. је смештена у једну хранитељску породицу у Краљеву. Одатле је већ сутрадан побегла. Центар за социјални рад јој је доделило нове хранитеље у Трстенику, али и од њих бежи – каже извор. – Нова породица јој је додељена у Тимочкој крајини и ту ће бити до порођаја.

Вештачење оца и мајке

Како смо сазнали, планирана су вештачења менталног стања двоје малолетника.

– Пошто се Н. Х. породи, донеће се одлука шта даље – истиче наш саговорник. – Ако се покаже да су она и Д. Џ. способни да се старају о детету, вероватно ће им се дозволити да воде бригу о њему. У противном, беба ће бити узета од мајке и смештена у хранитељску породицу.

Љ. Трифуновић, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.