ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Неколико сати пошто је петоро људи погинуло у ВОЗУ СМРТИ, други воз у Нишу пролази поред ПОДИГНУТЕ РАМПЕ

0

Подигнута рампа, а воз пролази, сцена је коју су у центру Ниша забележили грађани и поделили на друштвеним мрежама и то свега неколико сати после судара воза и аутобуса на једном од нишких путних прелаза који је био кобан по пет живота. Исти случај фотографисан је и јутрос у Матејевцу.

подигнута рампа
Фото: Нишка иницијатива и Бранко Јаначковић / РАС Србија

Све се догађа само неколико сати после стравичне трагедије, када је у аутобус „Ниш експреса“ који је прелазио пружни прелаз Доње Међурово код Ниша, ударио воз који је непосретно пре тога изашао из станице. О томе колико је тешка несрећа у питању, говори да је аутобус готово преполовљен, повредама је подлегло пет особа, повређено их је скоро 30, а очевици тврде да су чак и припадници спасилачке екипе плакали док су извлачили жртве. Међу петоро погинулих су и двоје ученика.

Путни прелаз на коме је дошло до трагедије обележен је вертикалном сигнализацијом и на њему није предвиђено постојање браника, што је, како су тврдили су за Блиц из „Инфраструктуре железница Србије“, регуларно.

С друге стране, мештани су огорчени и тврде да су и раније од надлежних тражили да се путни прелаз Доње Међурово боље обезбеди. Кажу, писали су петицију да се постави рампа или неко сигнално осветљење када наилази воз, али да за сада ништа није учињено, као и да се на том прелазу често догађају незгоде.

Јасно је зашто су Нишлије биле кивне када су синоћ видели воз који пролази крај подигнуте рампе тек неколико сати пошто су изгубили петоро суграђана.

Они су ову сцену фотографисали и доказ објавили на друштвеним мрежама, а исто су урадили и мештани Матејевца, када је воз око 7.30 сати прошао поред дигнуте рампе.

ученица трећег разреда
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Из „Инфраструктура железница Србије“ ни извињења, ни оправдања. Рекли су просто да су „упознати са овим догађајима“.

– Рампе на путном прелазу недалеко од ОТЦ пијаце у Нишу нису радиле синоћ од 21.03 до 22.15 сати због квара на уређају путног прелаза. Механичари су отклонили квар и од 22.15 сати уређаји на овом путном прелазу редовно и несметано функционишу. Путни прелаз у Матејевцу је од ноћас у квару. Механичари су на терену и очекује се да ускоро квар буде отклоњен и путни прелаз поново ради исправно – рекли су Блицу у Инфраструктурама железнице Србије.

Они су додали и да је „у обе ове ситуације железничко особље било упознато са кваровима на два наведена путна прелаза, поштовало је и примењивало прописане процедуре“.

Железничко особље дужно је да стриктно поштује све те процедуре, уз појачан опрез и одговарајућу сигнализацију. То значи да се железничка композиција на овим местима, према утврђеним процедурама, зауставља пре путног прелаза, затим звучним сигналом упозорава на наилазак воза и тек када се машиновође увере да на прузи нема друмских возила, прелазе преко путног прелаза најмањом могућом брзином.

Тек када воз прође преко путног прелаза, наставља вожњу пуном брзином.

На тај начин железнички саобраћај се редовно и безбедно одвија и на путним прелазима на којима су браници или полубраници у квару и не раде“, наводи се на сајту „Инфраструктура железница Србије“.

Професор Вујанић: „Ово је пропуст Железница“

– Железница је направила пропуст, јер је дозволила да саобраћај иде преко пружних прелаза који нису обезбеђени браником или полубраником, а није ограничила брзину возова када им се приближавају – рекао је за Блиц Милан Вујанић, професор Саобраћајног факултета.

Према његовим речима, вертикална друмска сигнализација означава само да је ту прелаз, али не и да ли наилази воз, што, како сматра, није довољно.

ученица трећег разреда
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

– То је исто као да ставите знак СТОП. Доказ да то није довољно јесте несрећа која се догодила… Ми ћемо сад да тужимо машиновођу, возача аутобуса, за шта? Јер неко није радио посао како треба и обезбедио пружни прелаз – каже Вујанић.

Према његовим речима, решење за овакве прелазе јесте да се ограничи брзина возова од 20 км/х када се приближавају.

– То директор може да напише допис и од сутра може да ступи на снагу. Ова мера даје заштиту јер да је воз ударио под брзином од 20 км/х можда би неко био повређен само, али би и возач и машиновођа могли да се зауставе.

„Е, сад питање за све, да треба да раде рампе – треба, а шта радите кад се семафори на раскрницама покваре? Не знате да прођете кроз раскрсницу? Господо, мало више саобраћајне културе нам не би било на одмет. Није за све крив систем (мада он не функционише), има и нас негде у свему томе“, гласио је један од коментара који је покушао да учеснике у саобраћају позове на одговорност.

Црне бројке

На пругама Србије, прем подацима „Инфраструктуре“, само ове године погинуло је више од 20 људи, док је прошле године било више од 200 незгода.

2018. За првих шест месеци догодиле су се 94 железничке несреће. Погинуло јw 19, а повређено више десетина особа.

2017. Погинуло је 30, повређено 55 особа, а укупно је било 253 железничке незгоде.

2016. У 208 несрећа колико се догодило током ове године, 73 особе су тешко повређене и погинуле.

2015. Догодило се 114 несрећа, погинуло је и тешко повређено 112 особа.

М. Милојковић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.