АНА БРНАБИЋ: Задовољна сам демократијом у Србији – Спојити Вучића са истином је ПРОВОКАЦИЈА

0

Београд – Премијер Србије Ана Бранбић изјавила је данас да је изузетно задовољна нивоом слободе медија и демократије у Србији. „Задовољна сам и поносна слободом медија и нивоом демократије у Србији“, казала је Ана Бранбић на пријему у Влади Србије организованом уочи празника, на којем јој је карикатуриста Марко Сомборац поклонио мајицу са ликом председника Србије Александра Вучића и натписом „Истина“.

премијер србије

Она је у изјави новинарима навела да је тај поклон био покушај провокације и да то није у реду, као и да није испоштована ни основна црта пристојности и фер односа.

„Било је покушаја провокација за које ја сматрам да нису у реду, зато што је ок да неко провоцира када сам ја присутна са натписима и сликама мене, али не неког другог. Али, то је демократија. То је у реду. И никоме се ништа неће десити као што ни у једном отвореном демократском друштву никоме се ништа неће десити или се ником ништа не би десило“, казала је премијер.

премијер србије
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

Она је казала да сматра да за друштво нису добре приче о томе да у Србији нема слободе медија и да влада диктатура, јер се тако не може напредовати.

премијер србије
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

„Ми можемо да наставимо да причамо да нема слободе медија, да у Србији влада диктатура, и да сваки дан – из дана у дан, Влада и председник Републике доказују нешто управо супротно. Ако ћемо тога да се играмо, можемо. Али ја мислим да то није добро за друштво. Ја мислим да то даље само одваја наше друштво на леве и десне, горње и доње, црне и беле и да ми тако не можемо напред. Али ја ту ништа не могу да урадим, осим оног што радим сваки дан, саслушам све и пристанем на сваку провокацију, перформанс и питање и дам одговор. То је моја одговорност и улога као председнице Владе“, рекла је Ана Брнабић.

Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.