Хрватском судији прети доживотна суспензија због усташтва: Исмевао је православни Божић, сарме ће му доћи главе! (ФОТО)

0

Није баш паметно све качити на Фејсбук… Сплитски градски већник и фудбалски судија Мартин Паук написао је на свом Фејсбуку следеће: Поноћ је прошла, децо из Армаде, вратите се кући, сарме вам се хладе. Христос се роди!

мартин паук
Мартин Паук / Фото: Youtube printscreen

Пошто је Торцида под окриљем ноћи на Кантриди оставила поруку Армади, честитајући им православни Божић, припадници Армаде дошли су пред просторије Торциде у Сплит и развили транспарент “Херојске акције под окриљем ноћи, овако свако може доћи”.

После тога, сплитски градски већник и фудбалски судија Мартин Паук написао је на свом Фејсбуку следеће: Поноћка (поноћна литургија) је прошла, децо из Армаде, вратите се кући, сарме вам се хладе. Христос се роди!

Друштвене мреже су се потом усијале у Хрватској, судија је обрисао објаву, али касно, скриншот је обишао целу земљу. Иначе, ради се о лиценцираном ХНС арбитру нижих лига, који је чак убацио усташко слово У у поруку, што можете погледати овде.

ХНС је већ покренуо истрагу, преноси 24сата.хр.

мартин паук
Фото: Фејсбук / 24 сата.хр

– Покренућемо поступак утврђивања чињеница везаних за наведену објаву, коју сматрамо неприличном фудбалског радника, ако се заиста ради о објави г. Паука. После тога ћемо одлучити о даљем поступању у складу са постојећим правилницима, о чему ћемо правовремено обавестити јавност – стоји у саопштењу ХНС-а.

Као да није био свестан да ће једном судити у Ријеци, а сада му прети и брисање са листе судија. Прекршио је тачке правилника, да сви морају да поштују начела лојалности, интегритета и спортског односа с начелима фер плеја, што посебно укључује обавезу суздржавања од свих активности које угрожавају интегритет ХНС-а и његових надметања.

Такође, фудбалски радници не смеју вређати понос особа или групе особа путем презривих, дискриминацијских или клеветничких реч или дела, у односу на националну, расну, културну, верску, политичку, полну или било коју другу припадност.

Према ХНС-овом правилнику Паук може бити кажњен упозорењем, укором, новчаном казном, забраном суђења, брисањем с листе и најтежом казном, искључења из организације.

(ВИДЕО) Хрватски деда побеснео када је апарат рекао да је најбољи ватерполо тим Србија:

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.