У Србији се гради највећа ветроелектрана у Европи

0

Компанија „Финтел Енергија“ одлучила је да у Војводини почне изградњу највеће ветроелектране у Европи „Маестрале Ринг“.

финтел енергија
Фото: Илустрација

Компанија “Финтел Енергија” одлучила је да у Војводини почне изградњу највеће ветроелектране у Европи „Маестрале Ринг“.

„Пројекат Маестрале Ринг ће бити највећа ветроелектрана која се гради на копну на целом европском континенту“, рекао је Ђованети, преноси Б92.

Одбор Директора компаније, наводи се у саопштењу, одлучио је о покретању амбициозних пројеката изградње нових ветропаркова, међу којима се налази и пројекат развоја највећег ветропарка на европском континенту.

Генерални директор компаније “Финтел Енергија”, Тицијано Ђованети најавио је да ће овим пројектима Србија бити међу земљама које ће се најбрже укључити у енергетску транзицију са фосилних горива до чисте енергије.

„Пројекат Маестрале Ринг ће бити највећа ветроелектрана која се гради на копну на целом европском континенту“, рекао је Ђованети, преноси Б92.

Он је нагласио да ће нови пројекти бити у 100 одсто у власништву компаније “Финтел Енергија”, као и да ће се налазити у региону Војводине.

„Кораком који смо направили, компанија ће успети да повећа укупну инсталисану снагу ветроелектрана, које развија са 352 МW на 944 МW, чиме би се “Финтел Енергија” позиционирала у сам врх европских компанија за развој пројеката изградње ветроелектрана“, навео је Ђованети.

Нови пројекти ће бити у 100 одсто власништву компаније „Финтел Енергија“ и налазиће се у региону Војводине.

Како се наводи у саопштењу, Одбор Директора компаније “Финтел Енергија” састао се по први пут након успешног изласка ове компаније на Београдску Берзу у новембру прошле године.

Акције компаније “Финтел Енергија” укључене су на Прајм Листинг Београдске берзе, најквалитетнији сегмент домаћег тржишта капитала. Излазак на Берзу уследио је после процеса Иницијалне јавне понуде акција компаније “Финтел Енергија”.

Б92

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.