Хрвоје Зекановић: Жао ми је што Пуповац није на трактору отишао у Београд

0

Загреб – Хрвоје Зекановић, посланик ХРАСТ-а у хрватском сабору, оптужио је посланика Милорада Пуповца за говор мржње и додао да му је жао што и лидер СДС С и председник СНВ није 1995. на трактору избегао у Београд.

хрвоје зекановић
Хрвоје Зекановић за саборском говорницом / Фото: Youtube printscreen

„Жао ми је што Пуповац није ’95. на трактору отишао у Београд”, рекао је Зекановић на конференцији за новинаре у сабору.

Такође је поручио припадницима српске националне мањине да би на изборима требало да бирају „неког његовог калибра”, а не СДС С.

Пуповац је, наиме, синоћ у парламенту рекао да „неостварени Хрвати који нису у стању да схвате да им проблем нису Срби који су остали да живе у Хрватској и који представљају Србе”, него да су проблем „они сами”.

Током расправе у Сабору о веродостојности потписа референдумских иницијатива која је потрајала до касно увече у среду, да ти неостварени Хрвати не знају ко су, шта су, куда ће и како са собом, пренео је раније данас Индеx.хр.

„Зато ово заиста није питање јесу ли људи који су радили овај посао који им је поверила влада направили тај посао како ваља. Ово је прича о онима који су скупљали потписе и који су водили кампању. Који су се служили најнедопуштенијим средствима да једва скупе потписе, а онда се један професор уставнога права позива на вољу народа”, нагласио је Пуповац, мислећи на професора Роберта Подолњака.

Како је рекао, данас се свака хуља може позивати на вољу народа.

„И зато нам јесте тако како нам јесте и биће нам тако све дотле док народ не прозре те хуље”, закључио је Пуповац.

Зекановић је одговорио да се не боји ни Пуповца нити било кога и да не бежи, за разлику од, како је рекао, истомишљеника лидера СДС С који су 1995. побегли у Београд на тракторима он је, казао је, остао овде.

„Медији се дигну на задње ноге ако се деца у Задру потуку или имамо надгуравање на сплитској Риви”, казао је Зекановић.

Затим, пошто су га новинари више пута питали за „надгуравање на сплитској Риви” Зекановић је ипак рекао да осуђује насиље које се тамо догодило, преноси Танјуг.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.