„МОЈА НЕПОКРЕТНА МАЈКА ЈЕ ЦЕО САТ ЛЕЖАЛА НА БЕТОНУ“ Син тешко повређене жене из Бабушнице у шоку због НЕЧУВЕНОГ ПОСТУПКА МЕДИЦИНАРА

0

„Моја непокретна мајка је сат времена лежала на бетону на носилима, а медицински техничар уместо извињења што је закаснио почео је да се дере на нас“, описује Јован Ђорђевић за Блиц немиле сцене од 14. фебруара испред ДЗ „Др Јован Ристић“ у Бабушници.

непокретна мајка
Фото: Приватна архива

Тросатна тортура је, према Ђорђевићевом сведочењу, почела је око 10 сати, када је његова мајка са тешким повредама кичме и ноге имала заказан преглед.

– Кренули смо од куће у санитету до Дома здравља где је требало да јој сниме ногу. Чим смо стигли, сачекало нас је непријатно изненађење. Пошто углавном није пракса да у санитету буде још неко осим возача, пацијента и евентуално члана породице, а возач је изашао, мајка и ја смо остали сами. Чекали смо у возилу неко време и пошто ми је било чудно, отворио сам врата и видео да нема возача – прича Јован Ђорђевић.

Међутим, ту њиховим мукама није био крај. Штавише, тек касније су уследиле невероватне сцене.

непокретна мајка
Мајка Јована Ђорђевића која је скоро сат времена лежала на бетону испред дома здравља / Фото: Приватна архива

– Скоро сат времена требало је да се појави рендгенски техничар, а за то време моја мајка је лежала на бетону на носилима на температури скоро испод нуле. Када је техничар стигао са директором ове установе, рекао нам је да је ишао по цигарете. На коментар мог оца да није у реду да тако поступају према пацијентима, он је рекао да има исту плату без обзира да ли снима једног или 10 пацијената. Директор је све време само немо посматрао – наводи Ђорђевић.

Преглед је, каже, трајао свега 10 минута, али овакво мучење не може да заборави. Посебно зато што, поред непријатности које је доживела, његова мајка сада има и последице.

– Прехладила се после свега. Већ у понедељак има следећу контролу у Нишу, али требало би да нас вози санитет из Бабушнице – каже наш саговорник.

Како додаје, овакве ситуације нису реткост. Санитетска возила, тврди он, „касно стижу по пацијента због чега они касне на прегледе“ што се и „његовој мајци више пута догодило“. Међутим, како каже, многи се плаше да причају о томе.

Блиц је више сати покушавао да ступи у контакт са Домом здравља у Бабушници, али се до објављивања овог текста нико није јављао на бројеве телефона доступне њиховој редакцији.

С. Луковић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.