ГЛУМА ЗА ОСКАРА! Вучић: Бандо из Приштине, сиктер са тим папиром!

0

Председник Србије Александар Вучић рекао да је главни циљ Албанаца да униште Србију, поручивши им да у томе неће успети.

главни циљ албанаца
Фото. Председништво Србије

„Бандо из Приштине, сиктер са тим папиром где год хоћете и видите да ли ће неко то да вам испуни, Србија неће!“, рекао је српски председник, мислећи на платформу о дијалогу Приштине и Београда који је такозвана косовска скупштина јуче усвојила.

Вучић је истакао да Србија никада неће прихватити ултиматум.

„Мој одговор свима њима је такав — не знам колико ћу остати, јер Харадинај ми је претио да ће ме срушити с власти, неке наше политичке противнике лепо дочекују у Приштини, помажу им на различите начине, можда ће да ме сруши, али ја им на такве услове никад пристати нећу“, поручио је Вучић.

Он је казао и да је платформа само ситница у односу на оно што ће да уследи.

Вучић је навео да платформа предвиђа да Србија одговара за сексуалне злочине над Албанкама и за друге злочине, да буде формиран посебан Трибунал за то, „па онда и да им платимо ратну одштету, ваљда за то што су чинили сецесију уз агресију“.

„И све то није довољно, мораћемо још неких пет услова да испунимо да би они великани овог света то нама заборавили и признали нас у једном тренутку. Онда схватите да су они донели одлуку да дијалога не буде, да разговора никаквих не буде. Њихова је жеља да са западним партнерима понизе Србију“, рекао је он.

Вучић је нагласио да Србија мора да зна да је одговор на те ултиматуме уз подршку њихових западних ментора: „Не, нећете то добити!“.

„Србија је земља часних, поштених и одговорних људи, који чувају своју земљу и народ. А ви који сте мислили да ћу да вас молим за мало фотеље, за мало више власти, не интересује ме то. Полазите од себе, европска и домаћа господо, не разумете да има оних којима су морал, поштење и отаџбина изнад свега, да сам ту да штитим народ и да не дам државу ником да је уништава и разара“, истакао је Вучић.

Он је додао да је Србија хтела компромис и да га и сада жели.

„Али да уништите и ’скратите‘ Србију — то ни много јачи од вас из Приштине нису успели, па нећете ни ви“, казао је он.

Вучић је објаснио да је Србија радила на томе да се представи свету као поуздан партнер, „да се зна да када ми нешто договоримо и потпишемо то и испуњавамо“.

„Тражимо од вас Европљана и света да нашу реч поштујете, као и слово на папиру и да тражите од друге стране исто. Данас је 2.149 дана како они нису испунили једину обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање ЗСО“, рекао је он.

Председник Србије је казао да то није само срамота Албанаца, који говоре да је њихова беса све, а не значи ништа.

Срамота је и што реч оних који су били посредници из ЕУ, како је додао, није значила ништа.

„Они нама ништа нису учинили на формирању ЗСО. Ми смо испунили све и то сам рекао и америчком представнику данас“, додао је Вучић.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.