УЖАС У ОШ „КАРАЂОРЂЕ“: Силовали друга и снимали телефоном?

0

Испитује се да ли се десило вршњачко насиље у ОШ „Карађорђе“ на Аутокоманди. Министарство тражи тачан извештај. Просветне власти су за овај случај злостављана сазнале из медија.

вршњачко насиље у О.Ш. Карађорђе
ОШ „Карађорђе“ на Аутокоманди / Фото: А. Станковић

Министарство просвете, науке и технолошког развоја затражило је од директора ОШ „Карађорђе“ Милана Жегарца да им достави извештаја о томе шта се догодило у тој школи 4. марта. Наиме, поједини медији су објавили да су двојица вршњака из одељења, прво вређала, а потом силовала мотком десетогодишњег ученика П. М. у дворишту школе. Они су те стравичне сцене, наводно, снимали телефоном.

Како је испричао отац дечака, директор школе му је рекао да не пријављује случај полицији, већ ће он обавестити родитеље и предузети одговарајуће мере.

Надлежни су за овај случај сазнали из медија и, како нам је речено у Министарству просвете, одмах је обавештен Тим за превенцију насиља.

– Директор школе нас није обавестио да се било шта догодило – кажу у Министарству.

– Наложено му је да нам достави извештај о томе да ли се нешто догодило и шта, са изјавама свих ученика који су учествовали, као и њихових родитеља. Пошто је реч о врло осетљивој ствари и малолетницима, у јавност нећемо излазити ни са каквим детаљима.

Директор школе Милан Жегарац у понедељак није одговарао на позиве Новости.

Б. Б, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.