МАЛИ МАРКО НАЈМЛАЂА ЖРТВА БОМБАРДОВАЊА Весело дувао свећице, трчкарао око куће, играо се… НАТО пројектил усмртио анђела у ОЧЕВОМ НАРУЧЈУ

0

Марко би данас имао 22 године, вероватно био трећа година факултета и живео живот достојан једног младог човека, међутим, ушао је историју као најмађа особа која је страдала од „Милосрдног анђела“..

марко
Марко Симић / Фото: Приватна архива

После шетње градом, Владан и Марко су свратили до продавнице у тој згради када је почео напад. У тренутку пала је бомба…

Детињство и живот двогодишњег Марка Симића несрећно су се завршили кобног 31. маја 1999. године када га је у наручју оца Владана усмртила НАТО бомба приликом бомбардовања стамбене зграде у Новом Пазару. Овај малишан, испоставиће се, био је најмлађа жртва бомбардовања Југославије.

Рођаци породице Симић присећали су се како је Марко само десетак дана пре погибије весело дувао свећице на рођенданској торти, трчкарао око куће и играо се.

– После шетње градом, Владан и Марко су свратили до продавнице у тој згради када је почео напад. У тренутку када је пала бомба, Владан је Марка држао у наручју, покушавајући да га заштити, али су заједно настрадали – с кнедлом су говорили за београдске медије малишанови рођаци ранијих година.

Марко би данас имао 22 године, вероватно био трећа година факултета и живео живот достојан једног младог човека, међутим, ушао је историју као најмађа особа која је страдала од „Милосрдног анђела“.

Породица настрадалог Марка и поједина удружења већ годинама предлажу да један од вртића у Новом Пазару понесе има по најмлађој жртви НАТО бомбардовања Југославије.

Подсећамо, у тренутку када се на ову стамбену зграду у Новом Пазару обрушила НАТО бомба живот је изгубило 11 цивила међу којима су били Марко и његов отац.

Блиц / М. Ж, Ало

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.