Лена (16) је држала мајку сломљеним ручицама и мало јела, а синоћ је умрла: Вриска из дворишта и даље одзвања, девојчица се никад неће вратити кући (ФОТО)

0

– Од синоћ слушам вриску из њиховог дворишта, не могу да се смирим. Чујем бабу како вришти да ће да се обеси… – каже прва комшиница породице настрадале девојчице.

лена илић
Лена Илић / Фото: Фејсбук

– Е, Ленче, Ленче… однесе те судбина клета, лутко од детета – јадиковала је данас Рада Недељковић из нишког села Чокот, прва комшиница родитеља Лене Илић (16), која је синоћ преминула од последица повреда које је задобила 21. децембра прошле године у судару аутобуса и воза. Несрећна девојчица задобила је тешке повреде главе које су изазвале тешко крварење у мозгу, због чега је у више наврата оперисана, али је ипак уследио кобан исход. Црна вест узнемирала је мештане Чокота који су у истој трагедији већ изгубили четворо комшија међу којима и Маријану Коцић (16), нарочито зато што су се сви надали да ће Лена ускоро доћи кући. – Од синоћ слушам вриску из њиховог дворишта, не могу да се смирим… За Ленину смрт сазнала сам од једног комшије, казао ми је: „Јеси чула да је Лена умрла“, ја сам помислила да говори о једној баби која се недавно шлогирала. Кад ми је објаснио да је наше Ленче, срце ми се сломило јер сам мислила да иде на боље. Па, у четвртак сам била код њих да видим како је, и Ленина мајка ми је тада казала да се опоравља. Причала ми је да ју је држала за руку оним својим сломљеним ручицама, да је гледала, чак је и мало јела. Како сам чула, јуче јој се стање погоршало, ставили су је на апарате и казали родитељима да могу да очекују и најгоре – прича Рада.

Каже да је једва скупила снагу да комшијама изјави саучешће.

лена илић
Лена на свадби комшиницине унуке / Фото: Телеграф

– Шта да кажем црним родитељима, Лена им је била јединче… Чујем бабу како вришти да ће да се обеси… Родитељи су отишли у болницу, јадни нису ни излазили отуда, све су се надали да ће Лена да дође кући. Ником Бог да не да, волела сам то дете као своје унуче, ту је одрасло у мом дворишту, играло се са мачићима, унуци ми је била на свадби… Еј, куку Лено – вајкала се ожалошћена жена гледајући слику са породичног весеља на којој је и преминула девојчица.

У кући Илића били су само рођаци док су родитељи отишли у Ниш да би се договорили око преузимања Лениног тела. -Не можемо ништа да кажемо без Лениних родитеља, молимо вас да идете – рекли су ови људи. Ленин отац је увек новинарима говорио да ће о свему причати када му јединица дође кући из болнице, али тај дан није дочекао.

лена илић
Ленина комшиница / Фото: Телеграф

У судару аутобуса и воза смртно су страдали Алекса Димитријевић (15) из Новог Села, Данијела Станковић (48), Богомир Лазић (75), Наташа Јанковић (42) и Маријана Коцић из Чокота, Гајтана Стаменковић (78) и Властимир Ђорђевић (65) из Доњег Међурова док се Марко Лазаревић (16) и даље лечи од задобијених повреда. У несрећи је теже и лакше повређено 29 људи. Пред Вишим судом у Нишу у току је суђење Милану Здравковићу, возачу аутобуса смрти.

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.