ПОКС поднео пријаву против НН особе која је сакрила документацију о стрељању Драже Михаиловића

0

Покрет обнове Краљевине Србије тражи да се открије ко је из специјалне касе у згради СИВ-а украо документацију о суђењу и стрељању генерала Михаиловића, па је остало непознато где му је гроб.

ПОКС
Фото: Printscreen

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднео је данас кривичну пријаву против особа које су из специјалне касе у згради Савезног извршног већа (СИВ) на Новом Београду украле документацију о суђењу и убиству команданта Југословенске војске у отаџбини генерала Драгољуба Михаиловића.

„Комунисти су по сваку цену крили истину од народа јер су се Драже и мртвог плашили. Зато нас не чуди што су документацију покрали из архива и сакрили је од јавности. Тако су се и Турци плашили Светог Саве, чије мошти су чуване вековима, али су их ипак спалили да се Срби око њега не би окупљали. Из истог разлога су и комунисти сакрили Дражин гроб, јер би он био својеврсно светилиште, место ходочашћа многих Срба и жариште борбе за слободу“, наводи се у саопштењу.

ПОКС додаје да је, према релевантним исказима, уз документацију о суђењу Михаиловићу постојао и важнији део документације, који се тиче места на којем је он стрељан, и да он после правоснажне одлуке о рехабилитацији заслужује да почива у породичној гробници.

„ПОКС тражи од државе да по хитном поступку почне да трага за несталом документацијом о убиству најодликованијег српског официра и пронађе починиоце ове крађе“, додаје се.

Михаиловић је убијен у ноћи између 16. и 17. јула 1946. године у Београду а никада није саопштено где су сахрањени његови посмртни остаци.

Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.