Београђанин је пријавио комуналне милицајце да су ауто ПАРКИРАЛИ НА МЕСТУ ЗА ИНВАЛИДЕ, ево шта су му из ове службе ОДГОВОРИЛИ

0

Један твитераш пријавио је јуче Беоком сервису аутомобил Комуналне милиције који је, наводно, био непрописно паркиран.

комунална милиција
Фото: Горан Весић, Фејсбук

– Возило је паркирано у делу обележеном жутом бојом, дакле – резервисано за инвалида. Не постоји знак, јер је уклоњен током трајања радова. Радови су завршени, контејнер не стоји на месту, заузима паркинг и заклања пешаке на пешачком. Улица Гаврила Принципа, код вртића – гласила је пријава овог твитераша.

Из ЈКП „Београд пут“ одговорили су да ће реаговати и поставити знак који недостаје, међутим, одговор Секретаријата за послове комуналне милиције, изненадио је многе.

– Патроле Секретаријата за послове комуналне милиције, приликом обављања својих редовних задатака, а у случају примене својих овлашћења, службена моторна возила паркирају на најближем месту, са што краћим временом задржавања, водећи рачуна да у том тренутку не ометају саобраћај и кретање пешака. Такође, обавештавамо вас да се послови комуналне милиције обављају, а овлашћења примењују у складу са начелима законитости, професионализма, сарадње и сразмерности и да се комунални милиционери у свом раду руководе принципом рада са најмање штетним последицима – рекли су из Секретаријата за послове комуналне милиције.

Како напомињу, према Закону о безбедности саобраћаја на путевима, прописано је да се одредбе закона, које се односе на заустављање и паркирање возила, не примењују на припаднике комуналне милиције у обављању службене дужности, ако би обавеза поштовања одредби о забрани заустављања или паркирања возила омела обављање службене дужности.

М.Р, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.