ПУТИН ПРОУЧИО ОЛИМПИЈСКУ ПОВЕЉУ, ПА СЕ ОГЛАСИО: Свака казна треба да буде индивидуална, ВАДА прекршила правила

0

Ако неко донесе одлуку о колективном кажњавању, онда се јавља претпоставка да не постоји брига о чистоћи спорта него да су по среди политички разлози који немају везе са интересом спорта и олимијског покрета.

владимир путин
Владимир Путин

Светска антидопинг агенција (WADA) изрекла је забрану руским спортистима да учествују на Олимписјким играма 2020. и на свим већим такмичењима у четворогодишњем олимпијском циклусу (Олимпијади). Русија има право жалбе на овакву одлуку, а данас се, на ову тему, огласио из Париза и председник Русије Владимир Путин.

– Закључци WADA не садрже притужбе упућене Олимпијском комитету Русије и у том случају држава би могла да се такмичи под националном заставом. То пише у олимпијској повељи. То значи да је WADA прекршила оплимпијску повељу и жалићемо се – рекао је Владимир Путин.

комерсант
Владимир Путин/Фото: Танјуг/АП

Председник Русије сматра да кривци морају да буду кажњени, али индивидуално:

– Свака казна мора да буде индивидуална и да буде везана за оно што је појединац урадио. Казна не може да буде колективна и да се односи на људе који немају везе са кршењем правила. Ако неко донесе одлуку о колективном кажњавању, онда се јавља претпоставка да не постоји брига о чистоћи спорта него да су по среди политички разлози који немају везе са интересом спорта и олимијског покрета.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.