НЕПОТИЗАМ И КОРУПЦИЈА: Супруг начелнице Нишавског округа недавно запослен у ЕПС-у

0

Да је њен супруг нови радник ЕПС-а потврђује начелница Нишавског управног округа и функционерка СНС-а Драгана Сотировски. Међутим, док она тврди да је нишки огранак Николу Сотировског преузео из Геронтолошког центра где је радио као правник, директор Геронтолошког каже да је заправо – дао отказ. Сам Сотировски, уместо одговора, новинарима је “залупио” слушалицу.

драгана сотировски
Да ли Сотировски имају још једног функционера у породици? / Фото: Г. П.

Осим потврде да је заиста променио радно место, нема детаља под којим условима. Да ли је Сотировски једну државну службу заменио другом због плате, бољих услова рада, да ли је било конкурса за радно место на коме је сада, да ли је службеник у ЕПС-у или је на функцији – актери не одговарају.

Сотировски је годинама радио као правник нишког Геронтолошког центра, бавио се јавним набавкама, а био је и секретар ове здравствене установе. Ипак, како су рекли извори Јужних вести, недавно је из ове јавне установе прешао у једно од највећих државних предузећа – Електропривреду Србије.

Наводе да је преузео функцију руководиоца Сектора за бригу о корисницима. Међутим, сам Сотировски то негира. На питање да ли је тачно да ради у ЕПС-у, новинарима је спустио слушалицу.

Трансфер је прокоменталисала његова, али и прва жена Нишавског управног округа Драгана Сотировски.

ЕПС га је преузео из Геронтолошког центра. Како дао отказ? Није дао отказ, него је преузет из предузећа у предузеће. Шта је ту нејасно? Да је дао отказ, не би могао да се запосли, јер је радио “за стално” као секретар установе – каже Сотировски.

Бивши директор Николе Сотировског, директор Геронтолошког центра Милан Стевановић, не спомиње преузимање, већ каже да је сам тражио раскид уговора.

Човек је затражио споразумни раскид уговора. Колико ја знам, он је тамо правник, исто као и овде што је био – поручује Стевановић.

драгана сотировски
ЕПС „богатији“ за још једног запосленог – нема информација како је дошао до посла / Фото: ЕПС

Додаје да се то догодило пре неколико дана.

Да је реч о страначком запошљавању негира повереник нишког СНС-а Звездан Миловановић.

Не знам ништа о томе. И ја сам то чуо, као и ви – био је кратак Миловановић.

О начину на који је Сотировски запослен, односно, да ли је било конкурса, као и које послове обавља, није могао да говори директор ЕПС Снабдевања Дејан Андрејевић, јер каже да за давање таквих информација није овлашћен. Новинаре је упутио на централу у Београду, одакле се очекују одговори.

Јужне вести

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.