Друштвене мреже брује да је ухапшен Сентин син, инспектор који је растурио Јовањицу. Огласио се МУП

0

Сину Сенте, наводно, смештена афера

сентин син
Фото: Телеграф

Друштвеним мрежама кружи информација да је Слободан Миленковић, начелник 4. одељења Полицијске управе Београд, који је водио акцију „Јовањица“ ухапшен пре три дана, и то због посредовања у продаји дроге.

Миленковић је водио акцију „Јовањица“ и затворио највећу европску плантажу марихуане… За награду, како се наводи, монтирана му је ова афера.

Међутим, у Министарству унутрашњих послова (МУП) кажу да су ове информације нетачне. Они су на свом сајту поводом тога објавили саопштење.

– Апсолутно је нетачна информација да је ухапшен Слободан Миленковић, начелник 4. одељења УКП-а Полицијске управе за град Београд – кажу у МУП.

Инспектор Слободан Миленковић, син покојног полицијског генерала Сенте Миленковића, раскринкао је и ухапсио Предрага Колувију, власника пољопривредног имања „Јовањица“ у Старој Пазови где су заплењене четири тоне марихуане.

Фото: Телеграф

Миленковић је у новембру био у аутомобилу са колегом кад је поред њих огромном брзином пројурио бели „ауди А8“ с полицијским блинкерима. Искусни инспектор је знао да у полицији нема таквих службених аутомобила, па је позвао саобраћајну полицију и јавио им да зауставе „ауди“.

Саобраћајци су то и учинили мало даље, а убрзо затим до њих је стигао и Миленковић с колегом.

– Колувија је био на месту сувозача и приликом легитимисања самоуверено је показао полицијску значку, али је то Миленковићу одмах било сумњиво. Провером је утврђено да такве значке нема у систему МУП и започет је претрес на Колувијином пољопривредом имању. На изненађење полицајаца, открили су непрегледне плантаже индијске конопље, познатије под називом марихуана – наводи наш извор.

Наредних десетак дана јаке полицијске снаге обезбеђивале су „Јовањицу“, док су увиђајци и форензичари пописивали сваку биљку индијске конопље и сваки грам осушене марихуане, спремне за даљу продају. Вештачењем је утврђено да је под пластеницима и у магацинима било укупно 65.581 биљка и 649,4 килограма осушене марихуане.

Фото: Телеграф ТВ / МУП

Колувија је ухапшен, одређено му је 30 дана притвора које је 17. децембра продужено на још месец дана.

Сента, чији је син Слободан Миленковић, био је шеф обезбеђења Слободана Милошевића.

Љ.Р, Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.