Чикаго: ПРВА ЛИТИЈА ПРОТИВ спорног Закона о слободи вероисповести у Америци – 2000 верника певало Боже правде! (ВИДЕО)

0

Подршка у одбрани светиња у Црној Гори стигла је и из Чикага. Молебан и литија одржани су у Мерилвилу, у савезној држави Индијани.

литија подршке
Фото: John J. Watkins, The Times

Прва литија подршке у Северној Америци кретала се од Цркве Светог Саве у Мерилвилу, у северној Индијани, до Цркве Светог Илије удаљене око шест километара.

„Окупили смо се да пошаљемо једну слику подршке нашем народу у Црној Гори. Верујем да ће то бити једна снажна подршка, снажна мотивација да наставе и даље са својим литијама, да наставе у борби за очување наших светиња, наших цркава, наших манастира у Црној Гори“, рекао је Марко Матић, свештеник Цркве Светог Саве у Мерилвилу.

Окупљени су по доласку испред цркве запевали химну „Боже правде“.

литија подршке
У протесту је узео учешће и Епископ новограчаничко-средњозападноамерички Лонгин / Фото: John J. Watkins, The Times

Одржан је и молебан, а организатори су најавили нове сличне скупове.

У Сједињеним Америчким Државама одржана је прва литија подршке српском народу у Црној Гори који протестују против Закона о слободи вероисповести.

Литија у којој је учествовало више од 2.000 верника, кретала се од цркве Светог Саве у Мерилвилу, у северној Индијани, до цркве Светог Илије удаљене око шест километара.

Свештеник Цркве Светог Саве у Мерилвилу Марко Матић истакао је да је циљ окупљања да се пошаље једна слика подршке српском народу у Црној Гори, преноси РТС.

„Верујем да ће то бити једна снажна подршка, снажна мотивација да наставе и даље своје литије, да наставе у борби за очување наших светиња, наших цркава, наших манастира у Црној Гори“, рекао је Матић.

„Желимо да покажемо нашем народу у Црној Гори, а не и само у Црној Гори, него и у Србији, да смо ми увек уза њих, а да су и они уза нас“, навео је Перо Станојчић, председник Црквеношколске општине у јужном Чикагу.

Одржан је и молебан, а организатори су најавили сличне скупове

Хронограф 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.