Прво слобода па онда избори!

0

Избори у Србији су расписани 4. марта 2020. године, у тренутку када је вирус Ковид-19 представљен као најсмешнији у историји. Почеле су изборне радње које подразумевају прикупљање потписа, кампању по српским градовима по тада важећем закону (као да се ради о далекој прошлости, а не о протоку времена од 2 месеца).

избори

Дошло је до противуставног увођења ванредног стања (памтићемо дуго медијско малтретирање којем смо били свакодневно изложени) и због „бриге за становништво“ све изборне радње су стале.

После проглашене победе над вирусом, одређује се 21. јун 2020. године као нови датум за излазак на биралишта. Врхунац циркуса корона се догодио 10 маја, када се усред кампање, и само нешто више од месец дана до избора, променио закон о изборима!?!

Дакле, по старом закону су избори расписани, а по новом закону се наставља кампања!!! Ово није обично наклапање о урушавању демократије, и због тога се нећемо жалити ЕУ (која подржава све лудости које се у Србији чине док се не испуне услови који су њима важни) него скрећемо пажњу успаваној српској јавности да се овако ради само у државама које имају колонијални статус.

Очигледно да се некоме у Србији жури да се после избора спроведу извесни договори, начелно склапани далеко од очију јавности (Косово и Метохија, Газиводе, разграничење, мигрантско питање) која се борила са креираним страховима од вируса.

Мора се већ једном схватити да се овакве ствари не дешавају у нормалној и слободној држави, и да ћемо учествовањем у оваквом изборном процесу бити саучесници у рушењу српске државности. Сви морамо разумети да нема избора без слободе, зато прво слобода па онда избори!

ПССУ

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.