Коста Чавошки: Вучић је ПРЕДАО СВЕ – остало је само да још формално призна Косово (ВИДЕО)

0

У најновијој емисији „Скенирање“ на Јутјуб каналу ХелмКаст академик Чавошки је анализирао тзв. Вашингтонски споразум како би свим грађанима Србије било јасно на шта је Александар Вучић њиме обавезао Србију и колико су погубне по нас последице тог сулудог чина.

вашингтонски споразум
Вашингтонски споразум јесте међународни уговор: Академик Коста Чавошки

На самом почетку, академик Чавошки је прецизирао да је споразум који је Вучић потписао у Вашингтону – прави међународни уговор.

– Иако многи очекују да се уговор састоји из једног документа на чијем дну стоје потписи обе уговорне стране, документ који је потписан у Вашингтону је једна старија форма међународног уговора која је практикована у XVIII и XIX веку због велике удаљености међу државама. У питању су два једнострана акта која су идентична. Један је потписао Хоти, а други Вучић. По томе знамо да је то међународни уговор.

Није искључено да ће Вучић тврдити да је то једнострана изјава. То ћемо видети по томе што неће захтевати од Парламента да тај уговор ратификује, нити ће га објавити у Службеном гласнику. Тако је било са свим уговорима које је он до сада закључивао у Бриселу.

Овај уговор користи искључиво косметским Арбанасима, а за Србију је апсолутно штетан. Самозвано Косово је непријатељска држава, а све ставке овог уговора њима иду у корист, а на нашу штету. Ми смо, на пример, прихватили да њима правимо ауто пут и железничку пругу у старим споразумима, а сада се ове обавезе Србије још и проширују у корист тзв. „Косова“.

васкршња издаја
Академик Коста Чавошки

Заједнички гранични прелаз Србије и Косова, мала шенгенска зона, признавање диплома само су део „пакета“ овог споразума на штету Србије.

Нарочито је опасан део овог споразума који се односи на језеро Газиводе. Чавошки објашњава каква ће бити судбина Газивода по стављању Вучићевог потписа на  овај срамни уговор.

У интервјуу Чавошки набраја и тумачи „шамар“ Кини, Русији и другим нама наклоњеним земљама, као и друге самоубилачке потезе начињене Вашингтонским споразумом.

Ову изузетно корисну анализу документа који многе збуњује погледајте у целини:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.