Пуповац вербално нападнут приликом обиласка земљотресом разрушене Глине

0

Председник СНВ-а Милорад Пуповац је данас, нешто после 13 часова, вербално нападнут у Глини приликом обиласка земљотресом разрушеног града и околних села.

милорад пуповац
Порушене куће у Глини / Фото: Д.С, Бета-Хина

Током шетње градом у три наврата су му групе младића добацивале увреде, називали га лоповом, псовали му мајку, поздрављали усташким поздравом поручујући му – убиј Србина.

У једној групи било је десетак младића, који су потом отишли комбијем и аутомобилом сплитских регистарских ознака.

– Ово су дани солидарности у којима се скупља Европа, наше суседне земље и сви ми у Хрватској да помогнемо рањеној Банији, Глини и Петрињи и свим другим насељима и градовима на подручју Сисачко-мославачке жупаније и суседних жупанија као што је Карловачка. Људи који овде долазе да би помогли, а да би потом некоме викали да га убију зато што је Србин или га поздрављали усташким поздравом, не разумеју шта је овој земљи потребно. Ти људи помажу у једној ствари, а у другој одмажу. Нећемо томе посвећивати пажњу. Ти људи не знају шта раде, не знају шта верују, ти људи вређају оне који су дошли истим послом, као што су дошли и они, а то је да буду при руци овом граду и овим људима, овој регији, сиромашном и напаћеном делу хрватске земље – прокоментарисао је Милорад Пуповац за Јутарњи лист.

Додаје да га то не погађа лично јер „сада има узвишенију дужност од тога да обраћа пажњу на људе које је неко и негде поставио на погрешно место и усадио им у главу погрешне поруке”.

Политика

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.