Пета БЛАГОВЕСНА ЛИТИЈА за светост материнства, лепоту рађања и РАДОСТ ЖИВОТА

Позивамо вас на пету по реду Благовесну литију у суботу 7. априла, с почетком у 10:15 часова испред Саборне цркве у Београду, на велики празник Благовести, који ове године пада на Велику Суботу, дан уочи Васкрса. 

Четири Благовесне литије за децу, живот, породицу и забрану абортуса су постепено утицале на промену јавног мнења у овој области. Државна политика се мења и деловање против наглог губитка становништва постаје један од приоритета администрације. Упркос позитивним променама у последње четири године, демографски резултати остају катастрофални. Годишњи природни прираштај Србије је минус 40 хиљада. Прошла 2017. година је статистички најгора по питању броја рођене деце у Србији откад се врше оваква мерења – рођено је само 65 хиљада деце, док се 50-их година ХХ века рађало преко 160 хиљада деце годишње.

Држава је постала веома свесна великог проблема са којим смо се суочили као друштво, али се и даље избегава најхрабрија и најефикаснија мера примерена ситуацији – забрана абортуса. Мере које држава предлаже и спроводи су углавном добре, али скупе, споре и ниске ефикасности. Забрана абортуса је најјефтинија и најефикаснија метода поправљања демографске слике нације. Деца су већ ту, од 300 до 500 хиљада сваке године, колико се зачне у Србији, само треба да им допустимо да се роде, да их не убијамо, не вршимо утробна чедоморства – да не абортирамо децу.

Зато вас позивамо да нам се у суботу 7. априла, на велики празник Благовести, који ове године пада на Велику Суботу, дан уочи Васкрса, придружите у Благовесној литији која ће почети око 10:15 часова испред београдске Саборне цркве, на углу улица Краља Петра Првог и Кнеза Симе Марковића. Претходно ће у Саборној цркви бити служена литургија, с почетком у 9 сати. Литија ће се кретати ка Народној скупштини Републике Србије, ради заједничке молитве за забрану абортуса, а затим ће продужити ка Храму Светог Саве, где се ова манифестација завршава.

За светост материнства, лепоту рађања и радост живота. Деца немају цену!

Удружење „Иницијатива за забрану абортуса“

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.