Амфилохије: Онај ко хоће референдум о Косову, НЕМА ПАМЕТИ

Митрополит Амфилохије послао поруку Вучићу: Ко стави главу Лазара на референдум тај нема памети!

амфилохије
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије/Фото: вјеронаука.нет

Делити Косово може само онај ко се враћа Мурату, поручио је јуче митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.

Он је у Грачаници, на обележавању Видовдана, нагласио да одрећи се Косова, или га стављати на референдум или делити, „може само онај који се враћа султану Мурату и који покушава да гради на Муратовом насиљу будућност своју, и других који живе на овим просторима по Божјем знамењу“.

амфилохије
Свети краљ Стефан Дечански, икона

„Они који не знају шта је Косово, они проносе приче, хоће да деле Косово. Поделити Косово значи поделити ћивот Светога краља дечанског, распарчати краља дечанскога и његове свете мошти. То значи такође делити мошти светих архиепископа пећких и светиње које сијају овде кроз векове и сијаће до краја света и века. Има и оних који би хтели да ставе Косово, косовску гробницу, косовски завет на референдум.

Ставити на референдум главу Лазареву може само неко ко нема разума, нема памети, нема знања, ни мудрости, јер Косово је глава Лазарева, а његово тело је у Раваници. Овај други део Србије то је тело Лазарево. Одрећи се главе Лазареве, то значи остати безглав, одрећи се самог себе и свог бића, свог звања историјског, грађења своје будућности на том крајеугаоном камену, на живоносном гробу Христовом, на ком је саграђена и гради се сва историја„ рекао је Амфилохије.

Он је поручио и да је „тиранија била кроз векове на овим просторима, али нико никада од народа ни кад је остајао, ни кад је бежао са ових простора, није делио КиМ, није стављао на референдум КиМ, није стављао на референдум биће своје, судбину своју, звање пред Богом, људима и историјом“.

Поред Амфилохија, који је заједно са владиком рашко-призренским Теодосијем и свештенством служио литургију на Видовдан, присуствовали су јој, уз велики број верника, амерички командант у „Бондстилу“ Јован Дучић, градоначелник општине Грачаница Срђан Поповић, као и славонски и будимљанско-никшићки епископи Јован Ћулибрк и Јоаникије Мићовић.

Прочитајте ОВДЕ писмо Славише Ристића Путину које је излудело представнике власти у Београду!

 (Видео) Митрополит Амфилохије: Српски дух у Црногораца је насилно ломљен

ИН4С