АЛАРМАНТНО! Становништво се ЕВАКУИШЕ: Људи се пењали на куће бежећи од водене стихије

Републички хидрометеоролошки завод најавио је да ће на већем делу територије Србије пасти велика количина кише. Обилне кише изазвале су огромне недаће широм Србије, као и у престоници.

обилне кише
Фото: Србија Данас

Саобраћај у Београду одвијао се отежано због „правог монсуна“, посебно на аутопуту у оба смера, и то од Бежанијске косе до Душановца, као и на Бранковом мосту и улицама Кнеза Милоша и Немањиној.

Колапс саобраћаја био је у Трговачкој, Радничкој, Водоводској, Пожешкој, Кнеза Вишеслава.

Већи део Радничке улице био је под водом пошто одводи нису могли да приме толику количину падавина.

Река Врбовица направила је велике проблеме житељима у селима Врбовно и Конатице код Степојевца.

Поред тога што је вода потопила путеве, мештани у Конатицама су се пели на куће како би се склонили од водене стихије која је надирала.

обилне кише
Фото: Илустрација

Бујица је у том месту однела неколико аутомобила, те су људи били принуђени да заједно са децом беже из возила од надолазеће воде.

Нека места у околини Степојевца остала су без електричне енергије.

Републички хидрометеоролошки завод најавио је да ће на већем делу територије Србије као и у Београду пасти велика количина кише.

Метеоролози тврде да ће од суботе бити мања количина падавина, а од наредне недеље очекује нас отопљење. У наредним данима пљускови и грмљавина очекују се само локално, наводи РХМЗ.

Министар Стефановић у Обреновцу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић стигао је вечерас у општину Обреновац како био обишао грађане и домаћинства која могу бити угрожена услед обилних падавина.

Стефановић је прво посетио место Дражевац, где су припадници СВС-а заједно са људима из обреновачког Штаба за ванредне ситуације на терену и помно прате ситуацију, наводи се у саопштењу МУП-а.

Ниједан грађанин није повређен нити има угроженог становништва, а припадници СВС-а, заједно са колегама из редовног састава полиције, приправни су уколико буде неопходна евакуација становништва у овој општини, саопштила је полиција.

Почела евакуација

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић истовремено је стигао у општину Лазаревац, тачније место Степојевац, где је тренутно ангажовано 17 ватрогасаца-спасилаца са шест возила и четири чамца и тренутно раде на евакуацији најугроженијих грађана.

До сада је у Степојевцу евакуисано 30 људи.

Припадници Сектора за ванредне ситуације ангажовани су и у Новом Саду где, услед обилних падавина, канализација није могла да прими сву воду, па ватрогасци-спасиоци увелико раде на црпљењу воде, углавном из подрумских просторија.

Србија данас

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.