„Држава сваког дана одузме троје деце !“ Зоран Миливојевић, Миша Ђурковић, Милош Станковић (ВИДЕО)

На трибини одржаној 1. марта у Музеју аутомобила, у организацији Друштва срспких домаћина, под називом „Куда иде српска породица“ окупљенима су се обратили др Миша Ђурковић, директор Института за Европске студије, др Зоран Миливојевић, психотерапеут и др Милош Станковић са Правог факултета у Београду.

куда иде српска породица
др Миша Ђурковић, др Зоран Миливојевић и др Милош Станковић

На тему „Kуда иде српска породица?“ састали су се да продискутују нови Грађански законик три српска интелектуалца. Уводну реч дао је доцент правног факултета др Милош Станковић а своја излагања имали су и др Миша Ђурковић, који нас је известио о борби коју воде против новог законика, а др Зоран Миливојевић са становишта психотерапеута је изнео своје мишљење, са посебним освртом на здравље деце и приступ васпитању.

куда иде српска породица
др Зоран Миливојевић

Др Зоран Миливојевић је у свом осврту на тренутно стање у Србији констатовао да је српско друштво прилично болесно и да му је потребна помоћ. Такође је упозорио и на интензивиран рад државе на одузимању деце, као и на проблем Грађанског законика који државу позиционира у први план, док породицу назива „највећом опасношћу за децу“. Са посебном пажњом се осврнуо и на проблем феминизма и на нападе на белог мушкарца.

куда иде српска породица
др Миша Ђурковић

У наставку трибине др Миша Ђурковић је изнео проблеме у вези с генетским манипулацијама и химеризацијом медицине, пописао је и изнео резултате борбе против погрешних законских решења као проблеме које борци против оваквих закона имају, а то су већином тужбе разних феминистичких, трансродних и ЛГБТ организација. Посебно је поменуо тужбе против Владимира Димитријевића, Слободана Антонића, Бранислава Ристивојевића и других.

куда иде српска породица
Доцент др Милош Станковић

Правним оквиром се бавио др Милош Станковић, који је у кратком али прецизном предавању изнео развој породичног законодавства од Кнежевине Србије до данас, са посебним освртом на грешке које су настале у најновијем Грађанском законику, према коме, рецимо, – проститутка постаје члан породице.

Водитељ трибине био је Слободан Ерић, главни и одговорни уредник Геополитике.

Погледајте видео-снимак трибине: