Спорна је српска застава у Херцег Новом али не и албанска полиција у Беранама

Подгорица – Министарство унутрашњих послова Црне Горе потврдило је информацију да су мештани црногорског села Ђулиће приметили присуство албанске полиције на територији општине Андријевица.

присуство албанске полиције
Фото: ЕПА-ЕФЕ/MALTON DIBRA

„Гранична полиција Републике Албаније боравила је на територији Црне Горе на основу споразума две државе”, наводи се у одговору који је послат Танјугу из МУП-а Црне Горе, а након информација које су се појавиле у медијима о томе да је уочено присуство службеника албанске полиције на територији Црне Горе.

Како се наводи, службеници граничне полиције Албаније претходних дана боравили су на територијама општине Андријевица и Беране, у пограничном делу према Албанији, а што је у складу са споразумом две државе.

„Напомињемо да постоји уредна евиденција на Граничном прелазу Грнчар о уласку и изласку поменутих службеника и возила, као и о временском периоду њиховог задржавања у пограничном делу наше државе”, наведено је у одговору.

Из црногорског МУП наводе да службеници Управе полиције, у складу и са другим међудржавним споразумима, имају вишеструку и квалитетну сарадњу са граничном полицијом Албаније, која се огледа у многобројним контактима и заједничком раду у Заједничком центру за полицијску сарадњу у Плаву, редовним састанцима на централном, регионалном и локалном нивоу, као и у раду заједничких граничних патрола Црне Горе и Албаније.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.