Погинуо Коби Брајант! (ВИДЕО)

Један од највећих кошаркаша свих времена настрадао после пада хеликоптера…

коби брајант

Један од највећих кошаркаша свих времена – Коби Брајант, настрадао је у хеликоптерској несрећи, јављају многобројни европски медији, позивајући се на америчке. Велика звезда Лос Анђелес Лејкерса налазио се у летелици са још четири особе. Према првим информацијама преживелих нема.

Брајант је летео у свом приватном хеликоптеру марке Сикорски Ц-76, а до пада је дошло у месту Калабасас, у Калифорнији. Хитна помоћ брзо је стигла на место несреће, међутим никоме од путника није било помоћи.

Узрок пада тренутно истражују, а локални шериф потврдио је да је констатована смрт свих пет особа. Према првим, незваничним, информацијама до пада је дошло услед велике и густе магле.

Коби Брајант одувек је уживао у вожњи хеликоптером. Док је играо био је познат по томе. Редовно је путовао својом летелицом од Њупорт Бича до Стејплс центра, чувене дворане Лејкерса.

Саопштено је да супруга Ванеса и ћерке Јана, Наталија, Бјанка и Капри нису биле са њим.

Брајант је рођен 23. августа 1978. године. У каријери је носио дрес Лос Анђелес Лејкерса од 1996. године до 2016. године. Освојио је пет НБА шампионских титула (2000, 2001, 2002, 2009, 2010). Два пута је био МВП НБА финала, а био је и најефикаснији играч НБА лиге 2008. године.

Колика је кошаркашка величина био довољно говори податак да је 18 пута био на НБА Ол Стару – 1998. године и од 2000. до 2016. године.

коби брајант

Биран је 11 пута у први тим НБА лиге. Два пута се нашао у другом тиму НБА и два пута у трећем тиму. Какав је мајстор био и у одбрани говори податак да је девет пута био у најбољем дефанзивном тиму НБА лиге и три пута у другом дефанзивном тиму. Чак је једном освојио и такмичење у закуцавањима – 1997. године.

Једини је играч у историји чија су два дреса повучена из употребе, онај са бројем осам и са бројем 24. Оба је носио играјући за Лејкерсе…