„ИЗУЗЕТНО МИ ЈЕ ЖАО, СВЕ СМО РАДИЛИ ЧИСТА СРЦА!“ Овако је Новак Ђоковић реаговао када је сазнао да ИМА КОРОНУ

Новак Ђоковић се инфицирао новим корона вирусом, баш као и његова супруга Јелена, а након што су стигли резултати, решио је да се обрати јавности.

корона вирус
Новак Ђоковић / Фото: Александар Димитријевић, РАС Србија

„Одмах по доласку у Београд (из Задра) отишли смо на тестирање. Мој и Јеленин резултат је позитиван. Деца су негативна“, почео је Ноле.

Томе је додао и следеће:

„Све што смо урадили у протеклих месец дана радили смо чистог срца и искрених намера. Наш турнир је био хуманитарног карактера са идејом да помогнемо тенисерима из региона, да им омогућимо услове да играју, остваре приходе, и на тај начин лакше преброде овај тежак период. У исто време, желели смо да пошаљемо поруке солидарности и поштовања, фер-плеја. Циљ је био и да помогнемо добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија, и драго ми је што се велики број људи придружио тој иницијативи“, истиче Ђоковић.

корона вирус
Ђоковићи на финалу Адрија тур турнира у Београду између Филипа Крајиновића и Доминика Тима / Фото: Александар Димитријевић, РАС Србија

О томе зашто је одабран овај тренутак за надметање, наводи следеће:

„Организовали смо турнир у тренутку у којем је вирус ослабио верујући да су се стекли услови за његово одржавање“.

Жаљење је изразио због свих који су се инфицирали:

„Изузетно ми је жао због сваког појединачног случаја заразе. Пратим изјаве лекара и надам се да се број заражених неће повећавати. Надам се да се неће компликовати било чија здравствена ситуација и да ће сви бити добро. Ја ћу остати у самоизолацији наредних 14 дана, и поновити тест за 5 дана”, закључио је Новак Ђоковић.

Новак Ђоковић после Адрија тур опроштаја у Београду поразом од Зверева / Фото: Александар Димитријевић, РАС Србија

Подсетимо, најбољи тенисер света, решио је да, због доброг здравственог стања, не оде са осталим учесницима задарског турнира на хитно тестирање на нови корона вирус, већ да то уради у Београду, у који се вратио овог понедељка.

Наиме, како није осетио никакве симптоме, у складу са препорукама надлежних хрватских здравствених власти, решио је да се врати у престоницу Србије, где је одмах обавио тестирање и у уторак сазнао резултате.

Видео: Новак Ђоковић – тренинг у Задру

Д.Н, Блиц спорт

1 коментар

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.