НЕПРИЈАТЕЉИ И – СТРКОТИНЕ

0

После свих ових „јањића“ међу Србима – дође ми некад да у часне стрпам ове наше западне „пријатеље“?! Код њих барем нема дилеме! Јес’ да су против нас, али, брате, за свој народ раде!!!

непријатељи
Јудин пољубац којим је Христа предао војницима – већ два миленијума највећи симбол издаје

Боже драги, како нападоше Републику Српску – са свих страна – само зато што Додик рече, сад кад је председник Вучић 23. јула посетио Бањалуку и донео им поклон и помоћ из Србије – да ће, ако се Косову* да право на самосталност – и Република Српска искористити исто то право!

Е, нема ко се са Запада и из нашега окружења – не најежи на Додика?!

Те Република Српска нема право, те не може се нарушавати територијални интегритет и целовитост БиХ, те Република Српска је Дејтоном дефинисана као саставни део БиХ (а на кварно јој поузимали више од пола што је Дејтоном добила), те то је претња миру и стабилности у региону, те Срби се морају обуздати у захтевима, те не могу постојати две српске државе, те…?!

А како онда може да се нарушава територијални интегритет и целовитост Србије?!

А, је ли претња миру отимање КосМета Србији – или, само Срби, треба да мирно аминују ко год шта хоће да нам отме?! А, како то могу Шиптари да имају две државе и још отворено говоре и раде на прављењу једне и то – велике – Албаније?! А, како то да њих – нека што не обуздавате у томе – него помажете и ногама и рукама?! А,…?!

Ма, где се год Србима отима – земља, идентитет, црква…, било које материјално и нематеријално право и својина – гракну сви к’о један?! Па кад ти се нанижу и устреме на нас, онако, по историјскоме списку и редоследу – сећање ми, у дубоку прошлост гурну?!

И, нема ту неких великих измена – увек су исти и увек на истој страни и увек спремни, на удар и убијање и помена на све српско?!

Монотонију тог „одабраног“ друштва, вазда украсе и „стркотине“ од нашега рода?!

Њих – нема кад их било није?! Али оволико – никад?! Њихов је задатак да „појачају аргументацију“?! Да, и кад се дође до приче о страдању Срба – „инсајдерски“ утрче и посведоче?! Њихово сведочење има посебну снагу, јер – без обзира што их, као припаднике српскога рода, толико „боли“ – они не одустају да кажу оно што је „истина“, па – куд пукло да пукло?! Зато су они и на цени – на том часном тржишту?! А још кад загрме „истином“ преко медија и то са националном фрекфенцијом и залеђином – тек се то признање високо котира?! Не високо – аксиом постаје у тим „сведочењима“, која имају за циљ да – сви који су страдали – има да су страдали од Срба?! А тамо где су страдали Срби – е, они су страдали од самих себе?! На овај, или онај начин, али – од себе?!

Колико их је само измилело од кад је ударено на расрбљивање Црне Горе и отимање Српске православне цркве (СПЦ) – сам нечастиви их пребројат не може?! А кад им мало загребеш у биографију – сви су се „надахњивали“ Загребом – или преко школовања, или преко идеологије Брозовога комунизма, или преко брачне постеље и наватанога супружника с те стране?! Има и оних којима ништа није свето и – све могу за паре?! Тако је – у њихову племениту личност – антисрпство улазило или одозго или одоздо или преко џепа?!

А има један – чу мене, један(?!), но се овога нешто сетих – који ме и поред тога што ме, ево тридесет година, од њега ништа изненадило није (оно 20 година, док је био члан Брозових комуниста, нисам пратила) – мало је рећи, шокира?!

На Хепи телевизији, пре једно недељу дана, Душан Јањић нам „откри“ да је ВБА (Војно безбедносна агенција) и ВОА (Војно обавештајна агенција) директно из Београда – направила Зелене беретке Алије Изетбеговића?! И Тачија и Харадинаја, све кољаче и вође терористичке УЧК-а је направила?! И Алијинога Насера Орића, који је од пролећа ’92. до краја маја ’95. клао и убијао у стотинак српских села и заселака око Сребренице и – само на братуначком гробљу сахрањених 3.267 жена, деце, бака, стараца – за собом оставио?!

Све те „јунаке“ и толико овде непоменутих – рече Јањић – направила је ВБА и ВОА у Србији?!

И иза убиства српског свата у Сарајеву, стоји ВОА из Београда, вели?!

Е, да ми Јањић не отвори очи о томе ко је 1. марта ’92. на Башчаршији у Сарајеву, убио српског свата и зашто – ја, која сам о томе са лица места извештавала – до дан данас бих била у „заблуди“ и мислила да је то Рамиз Делалић звани Ћело, Алијин војник под заставом полумесеца – пуцао и убио младожењинога оца Николу Гардовића?! Ма, до овога тренутка ми ни на памет није могло пасти да је Алијинога муџахедина Ћела – направио Београд – опремио и послао да убија, коље и силује Србе по Сарајеву?!

А ко је тебе направио, Јањићу, да ми је знати?! Да си направљен – видим?! Али не знам јесу ли и тебе правили у Београду, или су те правили негде друго, па нам те направљенога у Београд поставили да нам тако – над целим српством – бриљираш и светлиш, деценијама?!

После свих ових „јањића“ међу Србима – дође ми некад да у часне стрпам ове наше западне „пријатеље“?! Код њих барем нема дилеме! Јес да су против нас, али, брате, за свој народ раде!!!

И код њих ти подугачак списак имамо! Ево, на пример, Немачка! Ако ико игра непромењену игру према Србима, то су они?! Од кад постојимо – и они и ми – наврзли су нам се на живот и територију?! Никад да сјашу?! Али зато – не да играју отворених карата – што јес’ јес’?!

Нема које све начине кроз историју нису користили – и с ким све и у којим злоделима нису сарађивали – како би Срба нестало?! Кад се само узме Аустроугарска, па Први светски рат, па Други светски рат усташе, нацисти, муслиманске Ханџар дивизије, па шиптарски балисти и скендербеговци – нема с ким све нису у геноциду над Србима јуришали?! А тек прављење од Шиптара аутохтоног народа на Балкану – приписујући им илирско порекло и корен – тек је то нешто најпоквареније што је историја забележила?!

Ма – лаж је темељ њихове борбе против Срба!!!

Бугарска научница Теодора Толева, макар је ову лаж, трајно раскринкала својом књигом – „Утицај Аустроугарске империје на стварање албанске нације 1896-1908“ – која је сва саткана од, до сада необјављених, докумената из бечких архива!

Ево сад опет – од када су обурдали Берлински зид – дође њихово време?! Немачка поново нашим просторима маршира?! Из прве је признала сецесију Словеније и Хрватске и – наравно – инсталирање „шиптаристана“ на КосМету?! По завршетку НАТО бомби по Србији ’99. – са небеса су се директно спустили ти миротворци на свету српску земљу – улетели сви са својим трупама и – раскомадали га међу собом, к’о Југославију у Другом светском рату?! Немачка је једва дочекала да – из својих авиона у оквиру НАТО-а истовари све планиране бомбе и осиромашени уранијум по нама и – одмах згазила војничком чизмом на свој шчепани део КосМета?!

Сад је стисла гас у два правца?! Убрзано наоружава Шиптаре, а овамо уцењује и притиска Београд да „прихвати косовску реалност“ и чим пре потпише „свеобухватни, правно обавезујући споразум“ – са западњачки инсталираним терористичким вођама исламскога „шиптаристана“ – на светој православној српској земљи?!

„Немачка захтева да Србија прихвати косовску реалност“ – кажу?! Значи нема молим, мислим, требало би…, него – захтева?! Е, кад Немачка крене да захтева – она не престаје са „захтевима“ – све док јој они од којих „захтева“ – не забоду своју заставу у сред Берлина?! А до тада – она „захтева“ стрељање 100 других за једнога Немца?! Ма – и стрељање целе школе ђака – ако би им усфалио број у том односу 100 за једнога?! Јер, они су једна прецизна и – од поштовања својих правила и плана – саткана и зависна држава?!

А, план са Србима је – отети нам и то, баш, КосМет?! Јер Србе треба убити дубински – тамо где су зачети?! Тамо где су прикопчани на извориште енергије за опстанак и трајање?! Е, зато тамо треба инсталирати ислам – „шиптаристан“ на српскоме православноме КосМету?! Тако се најбоље убија изворно хришћанство – кад га давиш исламом, а оно се копрца и издише?! Ево како ислам у Цариграду убија Свету Софију, коју Турци – од имена (Аја Софија), па до употребе – вековима „покрштавају“ и даве?!
Петер Баер, посланик из странке канцеларке Меркел, који је известилац за „Косова“ у Савету ЕУропе, има задатак да нам, директно преноси – њихове жеље – о нашем КосМету?! Сваки пут нам подвуче да – „прихватимо реалност“?!

Није њихова реалност она – стара колико и српско утемељено православље на КосМету – то је реалност коју су они НАТО бомбама ’99. инсталирали?!

Ваша реалност, мерена бомбама – јача је – што јес’ јес’! Зато ви ту „реалност“ и не провлачите кроз векове!

Па шта је онда Резолуција 1244(?!) – коју је усвојио Савет безбедности УН (СБУН) 10. јуна 1999. којом је после НАТО агресије „правно обавезујуће“ решена политичка криза, а КосМет дефинисан као саставни део Србије и стављен под мандат УН?! Је ли то правно обавезујући или необавезујући споразум?! Ако је необавезујући – што је онда прављен тај „перформанс“ – и то на највишем могућем нивоу, у Уједињеним нацијама?!

Је ли то сад – и Савет безбедности, заједно са УН – стављен ван снаге?! Или сте само Резолуцију 1244 гурнули у „правно необавезујућу“?! Кад и ко је то урадио?! Ко вас је, где, како и када овластио за ту работу – зна ли се?!

Ко је то и када, овластио Немачку и друге појединачне западне државе да бришу, пишу, укидају, мењају претурају и буцају акте и споразуме СБУН?! Има ли и о томе игде икакав „правно обавезујући споразум“, или је то тако, јер се вама – из ината – баш тако хоће, јер мислите – да вам се може?!

Е, ако су ступила на снагу „правила ината“ – да се онда, брате, сви сврстамо у блокове по сродним интересима и – ударимо у „инат“ – па, ко шта понесе?!

Неће нам бити први пут!!!

Милијана Балетић

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.