Најнеспособнији политичар у српској историји, бивши банкар и муж Мирјане Марковић

На данашњи дан, 2006. године, у притворској јединици Хашког трибунала за бившу СФРЈ, умро је од последица срчаног удара изазваног здравственим мерама Хашког суда, можда и најнеспособнији политичар у српској историји, Слободан Милошевић.

слободан милошевић

Као ординарни комуниста и Југословен, овај бивши банкар и супруг Мирјане Марковић, братанице Драгослава “Драже” Марковића, верног пса Титове диктатуре у Србији, као и кум моћног Ивана Стамболића, синовца још једног Титовог пса Петра Стамболића, на власт је дошао под призмом заштите српског народа од деценијског албанског насиља на Косову и Метохији.

Зашто кажемо да је Милошевић најнеспособнији политичар?

Фото: Имре Сабо

Просто зато што је као човек око кога се вртела сва власт у Београду, могао да реши питање положаја српског народа у време распада Југославије како је хтео. Међутим, као ортодоксном комунисти, Југословену и опортунисти, његов главни мотив у тим кључним годинама био је очување власти, а све остало (изнад свих – положај српског народа) било је у функцији очувања власти.

Није разумео време своје владавине

Милошевић није схватао време у коме је владао. У време распада комунизма и СССР он се чврсто држао југословенства, комунизма и социјализма. Уместо да се окренуо обнови српске државности и монархије на принципима Карађорђеве и Милошеве револуције, он се држао АВНОЈ-а и Титовог Јајца. Уместо да своју државу састављену од СР Србије и СР Црне Горе назове Србија, он је створио СР Југославију у нади да ће обновити и поново окупити Титове републике из Титовог Јајца.

Фото.: Горан Сивачки, Мондо

Највише му се може замерити на издаји и паду Републике Српске Крајине, издаји и санкцијама Србима у Републици Српској, препуштању Косова и Метохије страној окупацији, пуштању низ воду Старе Србије тј. Северне Македоније, свеопштој пљачки државе, осиромашењу народа, светском рекорду у хипер инфлацији, стварању данашњих тајкуна, ауторитарном начину владања уз изборне крађе, порасту криминала у земљи, промоцији кича и шунда у медијима, губитку српских савезника, присвајању целокупне имовине Савеза комуниста Србије његовом СПС-у, подршци и спонзорисању покушаја пуча у Русији 1993. године, осиромашивању и ојађивању наше војске која је неспремна дочекала НАТО бомбе, некоришћењу наше војске за помоћ српском народу изван Србије, итд.

ФБ Српска историја

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.