„Да ли си срео Светог Саву у тоалету?“ Новак праснуо у смех због најлуђег питања чувеног новинара

Најбољи тенисер света био сјајно расположен после титуле, а оно је додатно подигнуто после питања Убалда Сканагате на конференцији

новак ђоковић
Новак Ђоковић је једини у историји Опен ере који има минимум два Гренд слема на свим највећим турнирима / Фото: Танјуг, АП

Убалдо Сканагата, италијански новинар је постао познат јавности у Србији због оригиналних питања и шала на конференцијама после Новакових Гренд слем трофеја. Традиција је настављена и после освајања Ролан Гароса ове године.

Управо Италијан, који је познат по чувеном „not too bad“, овога пута то није изговорио, али јесте поставио најлуђе питање на конференцији и лепо је насмејао Ђоковића.

Убалдо је желео да сазна шта се дешава када Ђоковић оде у свлачионицу, јер се врати на терен као потпуно препорођен човек, попут супермена који не може да промаши и кога ривали не могу да сломе иако играју невероватан тенис. Италијан је чак и изрецитовао статистичке податке:

– Новаче, честитам на невероватном успеху, немам речи, само ћу рећи 84 турнира, 19 Гренд слемова, 35 победа у пет сетова, ништа изгледа не може да те заустави. Желим да знам шта се дешава након што одеш у тоалет. Јер отишао си тамо и вратио се после Мусетија са 0:2, и постао нови играч. Исто је било и против Беретинија и против Надала, данас је Циципас рекао да је Ђоковић био други играч када се вратио са паузе. Да ли си срео Светог Саву, великог свеца ии заштитника Србије или шта?

новак ђоковић
Printskrin: Youtube Djoker Nole/Ubitennis, Wikimedia

Ово питање насмејало је Новака, који је одговорио да је имао своје анђеле чуваре, али да не може да открије тајну одласка у тоалет паузу током меча.

– Управо тако, моји анђели чувари су тамо. Имам свој посебан кутак, то је тајна, не могу да откријем ту тајну, докле год ради у моју корист прилично добро – одговорио је Ђоковић.

Душан Уштевић, Телеграф