УЖИЧКО КОЛО У СРЦУ ЗАГРЕБА На тргу Бана Јелачића данас се вијорила српска застава и играло се најпознатије коло (ВИДЕО)

Случајни пролазници који су се данас нашли на тргу Бана Јелачића остали су затечени пред призором неколико десетина младих који су, одевени у српску народну ношњу, са заставом Србије у рукама, играли Ужичко коло.

коло у загребу
Фото: Screenshot

Како преноси хрватски портал Признајем, ради се о манифестацији „Међународна смотра фолклора“, која се у Загребу одржава од 23. јуна до 1. августа 2021. године. На снимку који је на Твитеру поделио Јасминко Умчевић виде се чланови КУД-а из Србије у српској народној ношњи како играју на централном делу трга, док грађани Загреба знатижељно гледају и снимају фолклораше.

Према програму на сајту манифестације, овај наступ на тргу Бана Јелачића није уврштен у редовни програм, а, поред тога, у делу где стоје гостујућа КУД друштва, пише да је ове године учешће у манифестацији узело Изворно удружење „Мика Шестак“ из Сврљига, али и даље није познато да ли су баш они Загрепчанима представили најпознатије српско коло.

У коментарима испод објаве на Твитеру, уследили су најразличитији осврти, од којих су се највише издвојила два: „Баш лепо. Могли бисмо и ми тако нешто на Тргу Републике…“ и „Храбро“.

С.Р, Блиц