НОВАК И ЈЕЛЕНА СИНА УПИСАЛИ У ПРВИ РАЗРЕД У СРБИЈИ! Час ће СТЕФАНУ трајати мање од 45 минута, нема ЗВОНА, а ево шта ће још учити

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и његова супруга Јелена посебно су узбуђени јер њихов првенац ускоро креће у први разред. Мали Стефан ће, како преносе медији, првог септембра са осталим првацима сести у школске клупе и то у Србији.

стефан ђоковић
Фото: Твитер

– Новак и Јелена су одлучили да ће њихов син имати детињство, колико је то могуће, као и остала деца, те другаре из школе са којима ће се дружити и радити домаће задатке баш онако како су то и они радили. Одлука да ће Стефан ићи у српску школу донета је још почетком ове године када је малишан уписан у једну приватну школу, која има посебан начин рада са малишанима. Ових дана у њиховом дому је право узбуђење због поласка у школу, поклони за ђака првака стижу са свих страна, а Јелена и Новак су посвећени томе да му објасне како ће изгледати његове обавезе, каже извор упућен у планове Ђоковића.

– То уједно значи да ће убудуће Новак и Јелена бити стационирани у Србији, на томе је највише и инсистирала Јелена јер сматра да када почну обавезе око школе није добро за малишане да се стално селе и путују са турнира на турнир како би пратили Новака. Наравно, они ће и даље бити уз тату када год то могу, али ће правила диктирати Стефанове обавезе око школе и Тарин вртић. Сви су узбуђени због новог корака у одрастању Стефана, а посебно баке и деке који увелико размишљају о школским обавезама. Јелена је та која је сина већ увелико упутила у обавезе које ће имати и како ће изгледати његов живот када првог септембра крочи у школу, те ће она највише са њим и радити. Она у томе ужива и свакако је неко ко је прочитао доста књига на тему родитељства и образовања, па се поласку сина у школу радује као да она креће. Она је посвећена мајка и ово је за њу важан корак. Дуго је бирала школу у коју ће ићи Стефан, па јој се програм у овој највише допао. Новак и Јелена не крију колико им је васпитање и добро образовање наследника битно, а како су желели да малишани науче нашу традицију и историју, решили су да њихов првенац крене у школу у домовини. Одабрали су установу у којој час не траје 45 минута, родитељи су укључени у едукацију, а деци се развија и креативност.

Фото: Printscreen/instagram/Jelena Đoković

– Стефан ће највероватније отићи да се упозна са другарима, али од епидемиолошке ситуације зависи да ли ће настава бити онлајн у овој школи. Настава је на српском. Када су бирали школу било им је пресудно да не спутава креативност, да разбуктава потенцијал и пружи окружење и план наставе који ће детету дати прилику да безбрижно одраста и скупи прегршт знања. Оно што је занимљиво јесте чињеница да у овој школи часови не трају 45 минута, нема звона, а учитељи малишане уче да критички размишљају и практично примењују знања. Такође, Стефан ће научити све о српској култури и историји, а наставни кадар је одличан – открио је извор близак породици Ђоковић.

Курир / Блиц