„Уређена држава“ Аустралија: Ако Ђоковић победи, имамо право да га опет приведемо – Брига нас за одлуку суда

Федерална влада Аустралије одговорила је на жалбу коју су предали адвокати Новака Ђоковића документом од 13 страна. Аустралијска влада је, између осталог, непосредно пред Ђоковићев излазак пред суд, објавила да као суверена држава има право да га поново притвори, у случају да српски тенисер добије дозволу за останак у земљи.

новак ђоковић
Новак Ђоковић је једини у историји Опен ере који има минимум два Гренд слема на свим највећим турнирима / Фото: Танјуг, АП

Пред саслушање које почиње у поноћ по средњоевропском времену, Федерална влада је на свом сајту објавила документ као одговор на жалбу Новакових представника.

Print

влада аустралије
Одговор Аустралијске владе на жалбу Новакових адвоката / Фото: Printscreen

Издвајају се две кључне ставке које се тичу светског „броја 1“.

„Не постоји јасно правило нити сигурност да странац може да уђе у Аустралију. Постоје критеријуми по којима ми то одобравамо и имамо своје разлоге да одбијемо визу. Нико није дао сигурност особи да ће јој медицинско изузеће бити прихваћено“, наводи се у одговору.

Друга ставка је много драстичнија и говори о могућности да Ђоковић поново буде приведен, чак и у случају да добије на суду.

„Ако суд донесе одлуку да се оптужени пусти из карантина на слободу, ми и даље можемо да га ставимо у притвор, без обзира на одлуку суда. Одлука суда да буде пуштен на слободу, не гарантује да га власти Комонвелта неће опет привести“, издвојио је Ротенберг из текста.

У једном делу одговора истиче се да је медицинско изузеће поништено јер не постоје докази да је имао акутну инфекцију коронавирусом, као што је пријављено у Ђоковићевој документацији.

РТС

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.