Пророчке речи председника: „Новак ће их све победити“ – Ђоковић у гостима код Вучића

Председник Александар Вучић угостио је најбољег тенисера света Новака Ђоковића, којем је захвалио што је свуда Србију представљао часно и храбро. Ђоковић је захвалио председнику, али и целој држави, на подршци коју су му пружили током немилих догађаја у Аустралији. Најавио је да ће се у наредних седам до десет дана обратити јавности.

Александар Вучић
Фото: Танјуг Printscreen

Новак Ђоковић је захвалио председнику на гостопримству, али пре свега на подршци коју су му он, али и цела држава, пружили током догађаја у Аустралији, чије му власти нису дозволиле улазак у земљу, па ни учешће на првом гренд слему сезоне, Отвореном првенству Аустралије.

„Осетио сам потребу да вам се захвалим на подршци коју сте ми пружили, као и све државне институције, за време немилих догађаја у Аустралији. Иако сам био сâм у притвору, суочен са много и проблема и изазова, нисам се осећао усамљено, јер сам имао подршку породице, блиских људи, пријатеља, али и читавог српског народа, добронамерних људи из региона и света, који су покушали да ми олакшају ситуацију“, рекао је Ђоковић.

Истакао је да сâм председник, као и држава, нису имали обавезу да му пруже подршку какву су пружили, нити се то подразумева, али се поштује, цени и не заборавља.

„Заузели сте се и стали иза мене и себе ставили у компромитовану политичку позицију, у оквиру међународних односа, и зато сам изузетно захвалан. То ћу памтити“, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света је истакао да ће његов однос према српском народу јачати из дана у дан.

Председник му је пожелео добродошлицу и констатовао да никада није видео толико новинара у Председништву.

„Никада се није догодило да у Председништву имамо толико људи у згради, да су све секретарице, сви из књиговодства, сви кувари и куварице, домари дошли јер су желели да виде Новака. Ко год да је долазио, а примио сам све државнике света, од данашњег америчког председника Џозефа Бајдена, преко Владимира Путина и Си Ђинпинга, никада овако нешто нисам видео“, рекао је Вучић.

Указао је да су се даме посебно дотеривале, а то све показује да је неко посебан и много већи дошао.

„Хвала што сте овде и показујете поштовање према својој Србији, што сте уз свој народ и земљу“, рекао је Вучић и захвалио Ђоковићу што је прославио нашу земљу.

Поновио је да никада, а десет година је на различитим функцијама, није видео да је толико људи дошло, што, констатовао је, говори колика је звезда Ђоковић и колико представља грађанима Србије.

„Хвала што сте часно, храбро и на најлепши начин представљали нашу земљу и што ћете то чинити у будућности. Хвала и за велику борбу коју сте водили у Аустралији“, рекао је он.

Вучић је пренео да се с Ђоковићем чуо чим је сазнао за проблеме у Аустралији и рекао му: „Враћај се назад, шта ћеш тамо“.

„А онда сам видео колико је упоран, колико је желео да игра, да се на спортском пољу бори, да на спортском плану покаже колико је спреман да се избори не само за себе, но за своју земљу и покаже да је бољи од других“, објаснио је Вучић.

Вучић је нагласио да је, када је Медведев после финала рекао да су „убили дечака у њему“, неки покушали да убију многе дечаке и девојчице у овој земљи, и изразио уверење да ће њихова срца још снажније да куцају за Србију и да су разумели шта оваква борба значи.

Рекао је да у финалу у Србији грађани нису знали за кога да навијају, да ли за Надала или Медведева, јер је победом Медведев могао претећи Ђоковића.

Вучић је изразио уверење да ће Ђоковић претећи Надала и Федерера на спортском плану.

„Осим личног успеха који сви желимо и у који верујемо једнако колико и ви, желим да замолим, а спремни смо да као држава помогнемо, ауторитетом, угледом и радом допринесемо развоју тениског спорта у земљи, да имамо у будућности неке нове клинце који могу да се боре за нашу тробојку, грб, земљу. Ми смо спремни да помогнемо да организујете што више турнира. Имамо више финансијских могућности да тако нешто и остваримо“, поручио је Вучић.

Ђоковић је последње две недеље провео у Београду, али и Црној Гори, откако се вратио из Аустралије, а до састанка са председником није се званично оглашавао у медијима.

Александар Вучић

Зато је медије замолио за још мало стрпљења, јер ће се, каже, у наредних седам до десет дана обратити јавности, са детаљима догађаја у Аустралији.

На његове речи се надовезао председник Вучић, поруком: „Победиће их све, и на Ролан Гаросу и на Вимблдону и на ЈУ-Ес опену. То ја предвиђам.“

Танјуг / РТС