ПАРАГЛАЈДЕР ВИСИ СА ДРВЕТА! Немац доживео пех на такмичењу, полиција га пронашла упетљаног у шуми у Сврљигу (ФОТО)

Двадесетосмогодишњи немачки држављанин, учесник Европског првенства у параглајдингу које се одржава у Нишу од 25. јула до 6. августа, доживео је пех, јер се запетљао у дрвеће у једној шуми у околини Сврљига.

параглајдинг
Фото: Илустрација

– Полиција је данас око 14.50 сати обавештена да са једног дрвета виси параглајдериста. На лице места упућени су и ватрогасци и екипа Дома здравља, који су помогли полицијским службеницима да спортисту спусте неповређеног. Он је полетео са стене Вишеград, главног полетишта за такмичаре изнад села Ореовац, али су га ваздушне струје однеле у непредвиђеном правцу – наводе наши саговорници упознати са овим случајем.

Спасен је и скинут са дрвета, недалеко од градског гробља током последњег такмичарског дана.

параглајдинг
Спасавање параглајдера с дрвета / Фото: МУП Србије Facebook

Немачки такмичар, како сазнајемо, био је заглављен на дрвету у Сврљигу, када су га ваздушне струје однеле на погрешан пут. Њега су, брзом интервенцијом, спасили полицијски службеници Полицијске станице у Сврљигу и Ватрогасно спасилачке јединице.

У нишкој полицији потврдили су кратко да имају пријаву.

– Колеге су на лицу места и проверавају околности, немамо више званичних информација – рекли су данас поподне у нишкој полицији.

Такмичење је окупило 130 најбољих пилота из 30 европских земаља, али и из Јужне Америке, Азије и Африке с обзиром на то да се ради о манифестацији отвореног типа. Они су се такмичили у тзв. прелету, чији је циљ да се за што краће време пређе деоница од 80 до 120 километара ка циљевима на правцима Пирот – Димитровград. Књажевац – Зајечар и Лесковац – Врање.

параглајдинг
Ватрогасно-спасилачке јединице: Спасавање параглајдера / Фото: МУП Србије Facebook

Свечано затварање такмичења биће сутра када ће бити проглашене најуспешније репрезентације и појединци.

Информер

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.