Најзад „проваљени“: Ни због здравља, ни због спорта – Новинарка сликом показала зашто УС Опен неће Ђоковића!

Новак Ђоковић се неће такмичити на овогодишњем УС Опену (почиње у понедељак), а реакције не престају да стижу из свих крајева света.

новак ђоковић
Фото: AP / Gerald Herbert

Српски тенисер није могао да уђе у Сједињене Америчке Државе иако је Центар за превенцију и контролу болести (ЦДЦ) променио регулативе, они закони који су везани за путовање су остали непромењени.

Наиме, и даље невакцинисани странци не могу да уђу у САД, па тиме ни Ђоковић није могао да се такмичи на УС Опену.

„Нажалост, нећу се такмичити ове године у Њујорку. Желим свим играчима добар турнир. Хвала мом #НолеФам-у за сву љубав, подршку и охрабрење. Настављам да чувам форму и оптимизам и радујем се новим такмичењима. Видимо се ускоро“, написао је Новак пре неколико дана.

Сада се огласила и британска новинарка Софи Коркоран, која је објавила фотографију која се дели на друштвеним мрежама већ неколико дана.

„Ох, питам се зашто нису хтели да Ђоковић игра… Не могу никако да смислим зашто“, написала је Коркоран и уз то објавила фотографију која је послала провокативну поруку.

Наиме, један од главних спонзора турнира је „Модерна“, фармацеутски гигант, који је, између осталог, недавно направио и вакцину против коронавируса. Алудирала је практично да је овај спонзор извршио притисак да се Ђоковић не нађе у Сједињеним Америчким Државама.

Да њено мишљење није изолован случај показала је и недавна објава Катарине Пијетловић, која се налази у саветничком одбору Удружења професионалних тенисера (ПТПА). Она је написала недавно.

„УС Опен спонзорише вакцина „Модерна“. Директор УС Опена Стејси Алистер је у одбору директора Лејвер купа, који је у власништву Федерера. УС Опен и УСТА активно одбијају да траже изузеће за Новака, док истовремено дозвољавају Американцима да играју“, написала је она.

Било је много сличних мишљења који су подигли праву прашину, а УС Опен је чак појаснио да нису имали елемената да за Новака траже изузеће.

Миодраг Димитријевић, НоваС

Наслов, опрема: Хронограф