ЗАИСТА ВЕЛИКИ ЉУДИ ДАЈУ И ЋУТЕ: Милена и Гага дали последњи новац из куће и дечаку спасли вид!

Њима треба пара колико и ми имамо тренутно у кући, ма, шта ће нам нови аутомобил – рекао је Гага својој супрузи када је чуо да дечак мора на хитну операцију.

милена и драган

Онај ко од срца помаже другоме у невољи никада се неће тиме хвалити, и то је био случај и са Миленом Дравић и Драганом Николићем који су пре много година, без размишљања, узели све паре које су имали у кући и дали их родитељима дечака којем је била неопходна операција очију.

И никада се нису тиме хвалили, нити су волели да говоре о томе, а како наводи Ало, јавност је за ову причу сазнала од Тање Петернeк која ју је поменула у својој емисији “Као сав нормалан свет” када јој је гошћа била Милена Дравић.

Својевремено су Гага и Милена, усред најгоре кризе, некако успели да скупе новац за нови аутомобил и одлучили су да замене времешни “голф” којег су стално морали да гурају да би упалио. Као на филму, кренули да пазаре нова кола, али “голф” није хтeо да упали ни за живу главу, па су се вратили у стан да позову некога да их одвезе.

И баш у том тренутку на телевизији је емитован прилог о дечаку којем је хитно потребна операција очију.

Драган је погледао у Милену и рекао:

– Њима треба пара колико и ми имамо тренутно у кући, ма, шта ће нам нови аутомобил…

Убрзо су сазнали где се налази породица дечака, и када је дошао пријатељ који је требало да их одвезе да купе ауто, рекли су му да их вози до дечаковог села. Појавили су се људима на вратима и предали им новац за операцију.

Године су прошле, а ова дивна људска прича никада није доспела у јавност… Све док Тања Петернек некако није сазнала за њу.

– Милена је причу само потврдила и није желела да говори о детаљима. По њеној реакцији, када сам поменула ту анегдоту, видело се да су они скромни и хумани људи. Они су учинили много добрих дела у животу, али од тога никада нису желели да дижу медијску помпу – изјавила је Тања Петернек.

Гађала француску новинарку јер је вређала њену земљу

милена и драган
Фото: Профимедиа

Милена је због многобројних улога често путовала. Захваљујући филму „Мистерија организма“, Милена је својевремено присуствовала Канском фестивалу. На њему је упознала многе светске глумце и глумице, али сцена која се препричава тиче се само Милене и једне француске новинарке.

Наиме, када ју је на конференцији за новинаре у Француској једна новинарка, збуњена тиме што такав филм долази из Југославије, малициозно питала знају ли Југословенке уопште да постоје контрацепцијска средства, Милена је реаговала веома бурно бацила јој је у лице таблете за мигрену и добила аплауз свих присутних.

Драган Николић је обожавао воду, често је пловио реком, морем, а његов чамац Милена Дравић недавно је поклонила породичном пријатељу Радету Шербеџији у знак захвалности за све што је глумац учинио за њих, посебно када су их мучиле неприлике:

„Драган и ја смо са Радетом од најраније младости, радили смо заједно, дружили смо се и много пута у животу ми смо заиста имали неприлике, неке врло компликоване ствари и никада се није десило да Раде не долети и пружи нам помоћ. Он је и током Драгановог боловања и поводом многих ствари увек прискакао у помоћ и чинио све оно што је у његовој моћи. То наше другарство и пријатељство је заиста огромно и нормално је било да када се све ово десило, чамац буде Радетов. Драган јесте Вук са реке и обожавао је реку и чамац, Шербеџија је опет вук са мора, воли да плови и лови рибу, а углавном то је начин да чамац настави свој пут. Раде је чамцу већ нашао намену, а то што је нама кроз живот помогао и све то је толико да је овај мој поклон само мали знак захвалности у односу на све што је он нама учинио. Он је већ дао име чамцу, Гага се зове и углавном ће користити уметницима“.

милена и драган

Гага је често за себе говорио да је хедониста који воли Саву, чамце и уживање на сунцу.

Умео је да се отисне на реку у друштву Милене, али и најближих пријатеља.

Блиц / Курир / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.