Правила коришћења

ПРАВИЛА КОРИШЋЕЊА

Добродошли на портал www.hronograf.net (у даљем тексту: „Хронограф“). „Хронограф“ вам омогућава коришћење услуга и садржаја свог портала под условима који се наводе у даљем тексту. Сваким приступом порталу Хронограф или било ком његовом делу, сматра се да је корисник упознат са свим правилима и евентуалним ризицима који настају из коришћења ових веб страна, као и да их у целости прихвата.

АУТОРСКА ПРАВА

Портал „Хронограф“ је власник ауторских права на све сопствене садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код) који су објављени на њему.

Преношење ауторских текстова дозвољено је уз обавезно навођење извора (извор: ”Хронограф”) испод текста, и стављање линка на крају са усмерењем на оригинални текст (линк).

У случају преношења текста или информација из текста супротно наведеним правилима, „Хронограф“ задржава право да, у складу са Законом, против прекршиоца покрене судски поступак ради заштите ауторских и других сродних права и надокнаде штете.

„Хронограф“ ће одмах размотрити примедбе посетилаца који сматрају да им је објављивањем садржаја на порталу повређено сопствено ауторско право. У случају да се утврди да се ради о повреди ауторских права, текст, фотографија и др. биће скинути са портала.

КОМЕНТАРИ ПОСЕТИЛАЦА

Кад је реч о интерактивним садржајима (коментарима посетилаца), „Хронограф“ задржава право да не објави садржаје којима се повређује приватност неког лица, увредљиве садржаје као и садржаје који су у супротности са одредбама Закона о јавном информисању. „Хронограф“ не одговара за коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ ВЕБ СТРАНИЦЕ

„Хронограф“ не сноси одговорност за садржину веб страница изван свог портала.

ОГЛАШАВАЊЕ

“Хронограф“ није одговорaн ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу, јер се ради о пословном односу између посетиоца портала и оглашивача.

ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ

„Хронограф“ може у свако доба изменити и допунити Правила.