„БЛИЦ“: „ДА ТИ ЗВИЗНЕМ ГЛАВУ, ДА ТИ ПРОЦУРИ МОЗАК“ Доктор медицинску сестру давио, чупао и вукао по ординацији јер је СКИНУЛА ИКОНУ СА ЗИДА

0

Доктор Дражан Пеша из Врбаса напао је на радном месту медицинску сестру Јелену Ч. чупао је за косу, вукао по ординацији, давио је, претио да ће јој просути мозак… а све зато што је несрећна жена скинула са зида икону Свете Петке.

дражан пеша
Фото: Приватна архива

Ужасан физички напад десио се у децембру у току радног времена у Амбуланти медицине спорта, којом у склопу Центра за физичку културу „Драго Јововић“ руководи овај лекар.

„Немој да скидаш Свету Петку!“, урлао је доктор, док се на снимку чује како му сестра мирно одговара да је то просторија у којој она ради. Доктор се, међутим, није смирио, него је још жешће наставио да виче на сестру да су просторије заједничке, а да је Света Петка слава медицинских сестара. Јелена Ч. је покушала да прекине расправу, али тек тада је Пеша полудео.

„Ма, марш! Можеш ти без главе да останеш, шта мислиш да ти сад звизнем главу ту, да ти процури мозак, ако пукне ми филм!“. После ових претњи, на снимку је забележен напад на сестру и наставак претњи доктора како ће јој „просути мозак док полиција не дође“. Потом се чује и глас трећег човека, испоставиће се докторовог кума, који покушава да га смири. Али без успеха. Пеша наставља да урла, а у тим тренуцима почиње и физички да напада сестру. Да је вуче за косу, дави…

дражан пеша
Илустрација / Фото: Рајко Ристић, Ало

Сестра Јелена Ч. која је још на боловању због батина које је добила, каже да је снимак аутентичан, али да не зна ко га је направио.

– На крају године мењала сам календар и окачила неку слику уместо Свете Петке. Доктор је то приметио и рекао да вратим икону, што сам одмах и урадила. Но, наставио је да објашњава због чега је икона важна, није престајао. Молила сам га да се не свађа и не виче, његов кум је био тамо, али доктор се све горе драо и вређао. Изашла сам напоље, звала главног техничара и рекла му да не могу то више да трпим и слушам и да ћу звати полицију. Када је чуо да зовем полицију, почео је да виче „ђубретаро“, „сада ћу да ти проспем мозак“ – узнемирено препричава Јелена Ч.

Но, када је доктор схватио како ће полиција стварно доћи, за ову жену, иначе мајку четворо деце, више није било спаса.

– Ухватио ме за косу и чупао, вукао ме два метра по ординацији, после ме зграбио за врат и давио, стезао, била сам беспомоћна, мислила сам да ће ме убити. Његов кум је стајао иза њега и говорио му да прекине. Успела сам само једном да викнем упомоћ, нисам могла да се одвојим од њега. Некако сам се окренула, отргла и успела да побегнем из амбуланте – прича несрећна жена.

Полиција је већ била на путу, а она је морала у болницу, где су јој констатоване повреде врата због којих је носила Шанцову крагну три недеље. Полиција је саслушала доктора и на томе се за сада завршило. Он и даље ради, а Јелена је на боловању, боји се да се врати на посао, иако је надређени уверавају да јој лекар више неће ништа…

„Тачно је, покренули смо поступак“

дражан пеша
Директорка дома здравља у Врбасу Др Јасмина Аси у Клубу посланика у Народној скупштини Србије,  децембра 2015. / Фото: Фејсбук

Из Дома здравља „Вељко Влаховић“ потврђују да се десио физички напад, те да су одмах обавештени полиција и Хитна помоћ. Кажу да је медицинска сестра поднела пријаву против доктора, после чега је директорка Јасмина Аси покренула дисциплински поступак.

Узета је изјава од лекара, затражена је информација од полиције, а тренутно чекамо сагласност од медицинске сестре за увид у њен здравствени картон, као и узимање изјаве од јединог сведока овог инцидента. По завршетку дисциплинског поступка, запосленом ће бити изречена адекватна казна. Морам да истакнем да држање било које иконе на зиду не само да није обавезно но није ни дозвољено ни у једној здравственој установи – изјавила је за Блиц др Јасмина Аси.

*Треба напоменути да је  тврдња директорке (која је, иначе, удата за Арапина) да су иконе забрањене, у најмању руку чудна, имајући у виду да у државним болницама и клиникама већ годинама уназад постоје капеле у којима се врши богослужење или макар иконе за целивање у холу здравствених установа, а исто тако постоје и свештеници који опслужују болничке капеле. Многи лекари у својим ординацијама држе иконе, болнице прослављају крсне славе, Српско лекарско друштво слави Ђурђевдан итд.

 Блиц 

*Напомена: Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.