ХТЕЛИ ДА ПРЕУЗМУ СВОЈУ МРТВУ БЕБУ ИЗ БОЛНИЦЕ У КРАЉЕВУ, ПА ДОБИЛИ ШОКАНТАН ОДГОВОР: Рекли су нам да је она сада отпад и да више није наше него ствар болнице! (ВИДЕО)

Дијана и Марко Мицић, родитељи једне од 13 мртви беба које су нађене у замрзивачима краљевачке Опште болнице „Студеница“, сумњају да је њихово дете заправо живо јер болница одбија да им достави леш бебе за коју тврде да је њихова.

дијана и марко мицић
Прва ТВ Printscreen

Дијана Мицић породила се 20. марта 2017. године у седмом месецу трудноће, а како тврди, лекари јој нису рекли ни да ли је дете живо или мртво. Она је дете видела после порођаја, али оно није заплакало. Лекари су га изнели, вратили је у собу и дали јој неки лек.

„Само су ујутру дошли доктори у редовну визиту и рекли ми да се то тако дешава, да сам млада и да ћу имати још деце“, испрчала је она у емисији „Јутро са Јованом и Срђаном“ на Првој телевизији.

Дијана је питала шта јој је са дететом, а лекари су јој рекли да су га послали на обдукцију, али да јој ни тада нису конкретно рекли да је дете мртво.

Иначе, Дијана је држављанка Црне Горе па је брачни пар чак морао и да плати овај порођај.

„Никакве папире нити сагласности нисмо потписали. Они су рекли да је та обдукција процедура и да мора да се зна узрок смрти. Сачекали смо 40 дана, као што су нам рекли“, прича она

Њен супруг Марко Мицић каже да је после порођаја њима речено да је беба послата на патологију, односно обдукцију, али да су касније сазнали да су послали само постељицу детета.

„По документацији те обдукције пише да је беба живо рођена. Да је преминула у првој минути, услед недовољно развијених плућа. Они њој у тренутку порођаја нису рекли ни беба ти је жива, нити жива рођена, ни мртва рођена… само су дошли и рекли, дешава се“, испричао је он.

Марко каже да му није јасно због чега су његову супругу ставили у засебну собу, на крају одељења, иако је у другим собама било слободних места.

„Прво ми је то сумњиво. Онда су јој или грешком или намерно, дали лек Окситоцин, који служи да се она породи. Она је заправо отишла због болова да спречи порођај. Била је у седмом месецу, није била у деветом па да се породи и да јој је био термин“, испричао је он.

Пар је рекао и да је тај лек у Шведској дозвољен смо уз сагласност особе која га узима а негде је и забрањен.

„Ако то није зла намера, онда је из нехата. Не може то да прође тек тако. Она је дошла да спречи порођај, ви је породите. Ви јој дате индукцију“, рекао је Марко Мицић.

Oн каже и да им не дозвољавају да узму ДНК детета.

„Када смо послали захтев да преузмемо бебу, да желимо да је сахранимо, директор болнице нам је написао да је то сада пато-анатомски отпад и да ми не можемо да преузмемо. То више није наше него је то ствар болнице. Ако већ немате толико места, као што кукате, да немате да сахраните бебе, што нам не дозвољавате да је ми сахранимо“, испричао је Марко.

Он је рекао да они неће одустати  све док не буду могли да ураде ДНК анализу.

„Док не пристану да нам дају сами узорак из кесе. Не ове калупе, јер у њих стављају део пупчаника и постељице. Ми желимо ДНК од саме бебе, од мозга, плућа и срца. Једино ћемо тако бити сигурни да је то наша беба. Ми заправо сумњамо да је беба жива, јер су супругу намерно породили“, испричао је он.

Члан Владине Комисије за нестале бебе Радиша Павловић, који је открио аферу „13 беба“, каже да тужилаштво у Краљеву није позвало њега за сведока.

„Ово је једна од 13 беба затечених у замрзивачу Опште болнице у Краљеву. Тамо се води да је извршена нека обдукција и тако даље. Трагом медицинске документације ми имамо извештај о аутопсији… не постоји записник о обдукцији, не постоји спољни и унутрашњи преглед леша бебе…“, испричао је Павловић и додао да Дијанин порођај није чак ни евидентиран.

Курир

1 коментар

  1. Ma kako vas nije sramota sto ljude prekidate i kazete da istice vreme a takva teska sudbina ovih mladih ljudi koji zele potomstvo i bore se za svoje dete.Voditelji kao da nemaju decu kao da ne osecaju tudju bol.Idite sa televizije jer ne zasluzujete da vas narod gleda sram vas bilo.

Comments are closed.