СМРТ ГЕНЕРАЛА НАЈАВИЛА УБИСТВО ЂИНЂИЋА Легија излази на слободу и открива ко стоји иза атентата: Суђење било „циркуска представа века“!

Милорад Улемек Легија (52) и Звездан Јовановић Звеки (55), осуђени за убиство српског премијера Зорана Ђинђића, тражиће ново суђење јер су, како тврде, прикупили нове доказе којима ће показати да немају никакве везе са атентатом, сазнаје ексклузивно „Ало!“ од добро обавештених извора у правосуђу.

милорад улемек легија
Упозоравано да се спрема његова ликвидација: Зоран Ђинђић / Фото: E-Stock

Легија и Звеки дошли су до нових података и сведока, који ће оборити раније пресуде, наводи саговорник нашег листа.

Наша сазнања потврдио је и Градимир Налић, адвокат Звездана Јовановића, који открива да су дошли до кључних доказа који су досад намерно скривани!

– Анализом доказа дошли смо до сазнања да су постојали сведоци који намерно нису саслушани или су испитани само у полицији, као и да су неке чињенице гуране под тепих. Прикупили смо чињенице којима се доказује да је убиство Ђинђића много раније планирано и да се суђење вежбало на групи Жељка Максимовића Маке, којој је суђено за убиство полицијског генерала Бошка Бухе! Тада је упозорено да се спрема ликвидација највиших државних функционера, као и председника Владе, али нико ништа није предузео – каже адвокат Налић.

милорад улемек легија
Бошко Буха (43) је убијен 10. јуна 20002. а само 10 месеци касније извршен је атентат на Зорана Ђинђића / Фото: Архивска фотографија

Он наглашава да су на суђењу Ђинђићу само промењени учесници, а да је чак исти истражни судија остао у поступку.

милорад улемек легија
Хоће ново суђење, тврди да има нове доказе и да је Ђинђића убио странац: Милорад Улемек Легија / Фото: Профимедиа

Звеки није пуцао, чауре су доказ! У жалби од пре 11 година Легија је навео да гарантује да Звездан Јовановић није био у згради у Адмирала Гепрата 14 на дан убиства. – Ако је Звеки изјавио, како је наведено, да је цев пушке вирила само мало са прозора, да се не би видело оружје, чауре би морале бити у просторији, а не на крову испод прозора, где су пронађене – навео је Легија.

– Индикативно је да су исти истражни судија и исти полицајци радили на оба случаја. Најпре је Макина група проглашена за криминални клан, а када нису успели са њима, иста кривична пријава написана је за убиство Ђинђића. Само је уместо Макине групе исфабрикован земунски клан, који је проглашен за криминалну организацију која је убила председника државе – истиче адвокат Налић и наводи где се крију разлози за ово убиство.

милорад улемек легија
Категоричан да није убио премијера и да ће доказати да нема везе с атентатом: Звездан Јовановић, Звеки / Фото: Profimedia

Политичке мотиве убиства треба тражити у Ђинђићевом окружеђењу – јасан је Налић.

Према његовим речима, закон не познаје термин политичка позадина, али додаје да се може радити о неком другом виду саизвршилаштва.

– Ако се открију, могу да одговарају за подстрекивање или за неки други вид помоћи учиниоцима – објашњава он.

Милорад Улемек Легија
Одбрана тврди да су намерно убијени јер су много знали: Душан Спасојевић и Миле Луковић Кум: Фото: Приватни албум

Налић је изричит да Ђинђићеве убице нису осуђене и подвлачи да у затвору робијају невини људи.

Мој клијент Звездан Јовановић није убио Ђинђића! Ако се суђење понови, судиће се и свим осталима. Убеђен сам да би на новом суђењу сви они били ослобођени – закључује наш саговорник.

Одбрана осуђених још ради на прикупљану доказа, после чега ће упутити званичан захтев Специјалном суду у Београду за обнову процеса, прецизира он.

Шиптар и Кум били кључни сведоци! У жалби се детаљно образлажу искази десеторице сведока који су изјавили да су чули три пуцња и поставља се питање како објаснити велику разлику у ранама које су задобили Ђинђић и његов телохранитељ Милан Веруовић ако се пуцало са истог места. Одбрана је тада навела „да су убијена два кључна сведока“ Душан Спасојевић и Миле Луковић, шефови земунског клана, који би оборили званичну верзију убиства.

Милорад Улемек Легија је 2008. тражио ново суђење за убиство Ђинђића, наводећи да нису разрешена многа спорна питања. У интервјуу који је дао пре више година навео је да није имао фер суђење и да је њему и другима пресуда највероватније донета пре 12. марта 2003. године.

милорад улемек легија
Адвокат Градимир Налић, бранилац Звездана Јовановића, поднеће захтев за нови процес / Фото: Масанори Јошида, Ало

– Ако је то суђење било „процес века“, зашто се није ишло до краја, него се преломило преко колена?! Моје лично мишљење је да је то била „циркуска представа века“! Уверен сам да слично мисле сви који су га озбиљно пратили. Зашто је суд грчевито избегавао реконструкцију убиства? Пре свега што би после ње многима била зачепљена уста! Суд је бежао од реконструкције као ђаво од крста зато што је и судијама било јасно да реконструкција руши званичну оптужницу! Да је власт стварно хтела да расветли политичку позадину убиства Ђинђића, истрага би од старта кренула сасвим другим правцем! – рекао је раније Легија.

На питање ко је од тадашњих лидера ДОС-а сарађивао са страним обавештајним службама, рекао је:

Проблем је у томе што је 80 одсто тадашњих лидера ДОС-а било „на вези“ са неком страном службом. Мање би зло било да су сви били на истој вези. Био би већи ред. Овако су само правили хаос на ионако хаотичној политичкој сцени Србије – одговорио је Легија у свом маниру и поручио да ће се „још ћерати“.

Даница Ћурувија, Ало

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.